‘’HEMŞERİLERİMİZİN TÜM YARALARINI SARACAĞIZ’’

Yusufeli İlçesi Dereiçi Köyünde 17 Mart Çarşamba günü gerçekleşen yangın felaketi sonrasında yaraların sarılması için çalışmalar başladı.

YÖREDEN HABER 19.03.2021 11:59:32 30 0
‘’HEMŞERİLERİMİZİN TÜM YARALARINI SARACAĞIZ’’

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yusufeli İlçesi Dereiçi Köyünde 17 Mart Çarşamba günü gerçekleşen yangın felaketi sonrasında yaraların sarılması için çalışmalar başladı.

Yusufeli İlçesi Dereiçi Köyünde 17 Mart Çarşamba günü öğle saatlerinde bir evde başlayan yangın çevredeki evlere sıçramış 35’e yakın ev ve çok sayıda samanlık kullanılamaz hale gelmişti. Dereiçi Köyü’nde yangın sonrasında yaraların sarılması için hasar tespit işlemleri bitme noktasına geldi.

TOKİ Başkan Yardımcı Ömer Faruk Karabayır, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Ak Parti Artvin Milletvekili Ertunç Erkan Balta, Ak Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Ak Parti Yusufeli İlçe Başkanı İbrahim Alkan, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak ve diğer yetkililer yangından etkilenen Dereiçi Köyünü ziyaret ettiler.

TOKİ Başkan Yardımcı Ömer Faruk Karabayır olay yerine gelerek bizzat yerinde incelediği yangın felaketi sonrasından,’’ TOKİ Başkanımızın talimatlarıyla Dereiçi Köyümüze geldik. Valimiz, Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız, Muhtarımız ve diğer ilgililer ile gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik. İnşallah en kısa sürede yaralarınızı sarmış olacağız. Herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. ’dedi.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk,’’ Dün yangın anından itibaren sahada olan ve yangının söndürülmesi için emek veren tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile devamlı irtibat halindeydik. AFAD ekiplerimiz hasar tespitlerini bitirmek üzereler. En kısa sürede eskisinden daha güzel bir köy inşa edeceğiz. Tekrar tüm köylülerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.’’ Dedi.

Yangın haberini aldıktan sonra hemen harekete geçtiklerini dile getiren Ak Parti Artvin Milletvekili Ertunç Erkan Balta yapmış olduğu açıklamada,’’ Dün öğlen saatlerinde yangın haberini alır almaz ilgili yerlerle görüşerek neler yapabileceğimize baktık. Valimiz, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Köy Muhtarımız ile devamlı temas halinde idik. Şükür ki can kaybı olmadan bu elim hadiseyi atlatmış olduk. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla çalışmalar vakit kaybetmeden başladı. En kısa sürede Dereiçi Köyümüzü yeniden inşa edeceğiz. Tüm hemşerilerime geçmiş olsun diyorum. Rabbim bizleri böyle felaketlerden uzak eylesin. ’dedi.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, ’Acı bir olay ile karşı karşıya kaldık. Tek tesellimiz can kaybımızın olmaması. Devletimiz tüm imkânlarıyla vatandaşlarının yanında. Belediye ekiplerimiz yangın sonrasında da köydeki nöbetlerine devam ediyorlar. Sizlerin her türlü ihtiyaçları için teyakkuz halindeler. Bu vesileyle Başta Erzurum Büyükşehir Belediyesi olmak üzere gerek itfaiye gerek arozözlerle bize destek veren tüm komşu belediyelerimize, kurumlarımıza ve şirketlere teşekkür

ediyorum. İnşallah en kısa sürede vatandaşlarımızın yaraları sararak yeni yaşam alanlarını sizler için inşa edeceğiz. Tüm köylülerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. ‘dedi.

Yusufeli Belediyesi ekipleri yangın sonrasında Dereiçi Köyünde tekrar oluşabilecek acil bir duruma anında müdahale etmek için ve vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için köy nöbetlerini sürdürüyor.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı