HEDEFİMİZ ATA SPORUMUZ GÜREŞİ DÜNYA MARKASI YAPMAK

Asrın güreşçisi olarak tarihe geçen, Türkiye Güreş Federasyonu Genel Başkanı Hamza Yerlikaya, Güreş'te başlattıkları yeni dönemle ilgili çok önemli kapsamlı çalışmaları, Gazeteci-yazar Bayram Ali Kavalcı'ya anlattı.

YÖREDEN HABER 23.12.2014 14:52:38 39 0
HEDEFİMİZ ATA SPORUMUZ GÜREŞİ DÜNYA MARKASI YAPMAK
Güreş Federasyonu Genel Başkanı Hamza YERLİKAYA, 'Güreş sıradan bir spor branşı değildir. Bizim yaptığımız spor ata sporudur. O nedenle güreşin başındaki kişiler olarak bizim yerimizde oturma gibi bir lüksümüz yok. Biz daima çalışmak zorundayız. Seçildiğim günden buyana bütün il ve ilçelerimizi, dahası Anadolu'yu karış karış geziyorum. Eski, yeni, güreşçilerimizi, eski şampiyonlarımızız kulüp başkanı ve sporcularımızı ziyaret ediyorum. Onlarla birlikte oluyor, onların güreşimizle ilgili tüm bilgi, birikim ve fikirlerini dinliyor kayda alıyoruz. Çok faydalı fikirler ortaya çıkıyor. profesyonelinden, en miniğine kadar tüm çocuklarımızdan sadece başarı bekliyoruz. Bunu istemek için sürekli onlarla birlikte olmak ve aynı havayı teneffüs etmek gerekiyor. Ailemi ve çocuklarımı aydan, aya zor görüyorum. Şimdilik bana haklarını helal etsinler. Benim bir önemli ailemde güreş camiasıdır, sporcularımız, hocalarımızdır. Başta ben olmak üzere, hepimiz çok çalışmak zorundayız. Tır aracının ön tekerleri dönerse, arka tekerlerde onunla birlikte döner. O nedenle ata sporumuz güreşi tekrar dünya markası yapmak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Çalışma arkadaşlarımla 30 yıldır gidilmeyen illere gidiyorum. Sporcularımızı bire bir izliyor ve antrenörlerimizle sohbet ediyoruz. Bize bu imkanları sunan, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a da çok teşekkür ediyorum. Başarıyı tabana yaymamız için Sayın bakanımız Kılıç, bize tam destek veriyorlar. Ve biz de zaman içerisinde bu desteğin karşılığını inşallah ülkemize ve kendilerine vereceğiz. 'dedi.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya; Güreş tarihinde ilk defa minik sporcularımız için bundan böyle kamp çalışmaları yapma kararı aldık. Ve ilk minikler kamplarımızı tamamladık. Bundan böyle diğer gruplarımız gibi miniklerim için kamp yapmaya devam edeceğiz. Bütün bu çok yönlü çalışmalarımızda tek hedefimiz dünya güreş tarihine isimlerini yıllarca altın harflerle yazdıran ve dünyanın bir çok kıtasındaki devletlerde Türk bayrağımızı göndere çektiren, istiklal marşımızı söyleten atalarımızın ve Müslüman Türk milletinin ata sporu olan güreşimizi tekrar dünya markası yapmaktır. Şanlı tarihimize yine dünyayı sarsacak yeni güreşçiler yetiştirmektir.' dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI