Havalimanı Temeli coşku ile atıldı.

Havalimanı Rize-Artvin ve civarında yaşayanlara olduğu kadar, bu bölgeyi yurt içi ve yurt dışından ziyaret edenlere de hizmet verecek. Yani dünya’ya mal olacak.

YÖREDEN HABER 4.04.2017 10:23:03 1569 1
Havalimanı Temeli coşku ile atıldı.

Abdullah Uzun(kaçkar53.com)özel

Video ve Fotoğraflar; Engin Tavlı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 03.04.2017 Pazartesi günü Saat 13.00 de Rize Valilik Önünde yaptığı açıklamada  “Rize ve Artvin hizmete verecek havalimanın tüm hazırlıkları bitti. İhalesi yapıldı, inşallah bismillah deyip temelini atarak inşaatına başlıyoruz. Yeşilköy ve Pazar arasındaki havalimanını yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli planlıyoruz. Bir milyar 350 milyon projeli bedeli olan bu proje deniz doldurularak Türkiye’de yapılan 2. havalimanıdır, dünyada 3. havalimanıdır. Havalimanımızı en geçe 2021 sonu tamamlayacağız. Havalimanı ile birlikte turizmde, ticarette yeni bir dönem başlıyor' ifadelerini kullandı. Ve tarihi süreci başlattı.

Bu günlere kolay gelinmedi.

Yapılması için her kesimden değerli kişiler katkıda bulundu. Son kararı ise siyasi otorite vererek temeli atıldı.

Havalimanı Rize-Artvin ve civarında yaşayanlara olduğu kadar, bu bölgeyi yurt içi ve yurt dışından ziyaret edenlere de hizmet verecek. Yani dünya’ya mal olacak.

…Ve Pazar artık bir tarih yazdı. Bu, gelecek kuşaklar tarafından rahmet ve minnetle anılacak. Pazar’da Radar var. O yüzden stratejik bir konumdadır. Burası öyle hesapsız seçilmedi. Çok hassas çalışmalar sonucunda yer belirlendi. O yüzden Pazar tarihi ile nasıl bir adım öndeydiyse şimdi de tarihi yatırımlarıyla bir adım öndedir.

Artık Pazar kabuğunu kırmıştır. Turizmde olduğu gibi, diğer sektörlerde de önü açılacaktır.2022 de bitecek olan Havalimanını bizim yaştakiler çok rahat kullanamayacak. Yaşımız kemale erdi. Bizden sonraki kuşaklar bu yönden çok ama çok şanslıdırlar.

Pazar yeni yatırımlara yelken açacak. Biz bunu buradan şimdiden söylüyoruz. Yazın bir kenara artık bunun arkası gelecek. DOĞALGAZ-DEMİRYOLU-ACEMİ BİRLİĞİ ve Özel sektör tarafından da hesap edemeyeceğimiz kadar yatırımlar bu ilçede olacak. Çalışmalar devam ediyor.

HAVALİMANI TEMEL ATMA TÖRENİ

Temel atma töreni alanında Meclis Başkanı, bakanlar ve üst düzey bürokratlar hazır bulundu. Çok güzel temennilerde bulundular.

Kaçkar53.com sitesi için Tarihe not düşecek bu temel atma törenini baştan sona kadar Pazarlı Doğa Fotoğraf sanatçımız,kamera çekimlerde usta Engin Tavlı görüntüledi.

İlk kez yayınlıyoruz.

Allah emeği geçenlerden ebediyen razı olsun.


Anahtar Kelimeler:
MEHMET DİLSİZ
5.04.2017 13:34:03
ri̇ze havaalanini i̇li̇mi̇ze kazandiranlara çok çok teşekkür eder.herkesten Allah razi olsun.yalniz bi̇r ri̇zeli̇ vatandaş olarak bende ri̇ze de yapilacak havaalanin 538 günde bi̇ti̇ri̇lmesi̇ni̇ talep edi̇yoruz.sayin cumhurbaşkanimizdan.nede.çünkü i̇li̇mi̇zde temeli̇ atilan havaalani lobi̇lerce çok geci̇kti̇ri̇ldi̇.bu geci̇kme gi̇deri̇lmeli̇ 2019 yilinda hi̇zmete gi̇rmesi̇ni̇ tüm halkimiz i̇stemektedi̇r.i̇nşAllah duyarli davranilir ve kisa süre i̇çi̇nde bi̇ti̇ri̇li̇p i̇li̇mi̇i̇zn ve bölgemi̇zi̇n hi̇zmeti̇ne açilir.saygilar.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI