HAVALİMANI TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Temeli 3 yıl önce atılan, Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2’nci havalimanı; Rize- Artvin Havalimanının yapım çalışmaları sürüyor.

YÖREDEN HABER 22.06.2020 20:58:32 90 0
HAVALİMANI TAM GAZ DEVAM EDİYOR

PAZAR-Temeli 3 yıl önce atılan, Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilecek 2’nci havalimanı; Rize- Artvin Havalimanının yapım çalışmaları sürüyor.

Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy’de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca, 766 hektarlık alanda projelendirilen ve temeli 3 Nisan 2017’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Rize-Artvin Havalimanı için 266 hektarlık alanda 88,5 milyon ton taş kullanılacak. 350 kamyonla gece gündüz malzeme taşınan alanda, deniz dolgusuna devam ediliyor.

Yüzde 68’i tamamlanan Rize-Artvin Havalimanı’nın altyapı çalışmaları, 1 milyar 78 milyon liraya mal olacak.

İkiztepe Mahallesi sakinlerinde 3 erkek,1 kız 4 çocuk babası Mustafa Veyisoğlu (77) , Mahallemizin en yaşlısı benim. Hemen arazimizin bitişiğinde, yolumuzun kenarında yapılıyor. Çok memnunum. Evden çıkıp uçağa binmek için 5 dakikalık yaya yolumuz var. Oradan da İstanbul'a uçarız. Ömrümüz vefa ederse bunu da göreceğiz. Emeği geçenlere, özellikle Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ercan Tuhan(54) 1 kız 1 erkek 2 çocuk babası “İkiztepe Mahallesinde Havalimanına en yakın ben oturuyorum. Havalimanının buraya yapılmasından dolayı çok mutluyum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bir an evvel bitmesini istiyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI