Havaalanı ve Demiryolu projesini ilk biz haber yaptık

Milletvekili Karal; 'Ovit tünelinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bugün Ovit tünelinde toplamda iki taraflı tünelimizde 9 kilometrelik bölüm aşılmış vaziyettedir. Tünelin yarısı artık geçilmiştir. Erzurum tarafında ise 7 kilome

YÖREDEN HABER 3.05.2014 16:00:49 30 0
Havaalanı ve Demiryolu projesini ilk biz haber yaptık
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Öğretmenler evinde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, Rize'de görev yapan yazılı ve görsel medya mensuplarına 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinin değerlendirilmesi ve Rize'de yapımı devam eden projelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 
Bası toplantısının ardından, Rize'de görev yapan çok sayıda yazılı ve görsel medya mensuplarının sorularını cevaplayan Rize Milletvekili Hasan Karal, '30 Mart 2014 Yerel seçimleri Türkiye için bir kırılma noktasıydı. Bu seçimler öncesi ülke genelinde aylardır sürdürülen karanlık işbirlikleri ve kötü oyunlara sağ duyulu halkımız fırsat ve imkan tanımamıştır. Ak partinin bir dünya lideri olan Sayın başbakanımız başkanlığında tüm Türkiye genelinde ve Rize ilimizde de büyük bir başarıyla seçimleri kazanarak halkımız tekrar istikrardan ve icraat yapanlardan yana tercihini yapmıştır. Ayrıca yıllardır arzuladığımız ve bu seçimlerde ilk defa 81 ilimiz arasında Rize'mizin en yüksek oyla Şampiyon il olması, Sayın Başbakanımızı çok memnun etmiştir. Bu başarı bizlerin çalışmalarına büyük şevk katmıştır. Bu vesileyle Türkiye birincisi olarak büyük bir özlemimizi gerçekleştirmiş olduk. Hemşerilerimize ve Türkiye genelinde bizlere bu başarıları yaşatan halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ak Parti Türkiye ve Rize'mizde referandum dahil yapılan 8 seçiminde en başarılı birinci partisi olmuştur. Bu başarının baş mimarı sayın başbakanımız ve onun misyonuna ve davasına inanmış teşkilatları ve bu azizi milletimiz sebep olmuştur.' dedi.


Rize Ak Parti Milletvekili Hasan Karal, ' Yapımı devam eden dünyanın en uzun üçüncü tüneli Ovit, ardından İyidere Lojistik Merkezi, Kalkandere OSB, Ayder Kayak tesisleri, Yeni Fakülteleri, Güney Çevre Yolu, Salarha Tüneli, Dünyanın en modern çay paketleme fabrikası ve yapımı devam eden onlarca sağlık, eğitim ve hizmet binalarım ve yeni yeni projelerimizle birlikte şimdi de Rize Havalimanının ardından inşallah Demiryolu projesi de bir çok komşu ilimizin devamında zaman içerisinde Rize'ye gelecektir. 

Havalimanımızın yeri için Ulaştırma Bakanlığımız, DHMİ ve diğer ilgili birimlerin genel müdürü düzeyindeki yöneticileri geçen haftalarda Rize'ye gelerek helikopterle ve kardan havalimanı yeri keşif ve inceleme çalışmalarını yapmışlardır. Karar verilen noktada çet çalışmalarına başlanmıştır. İlgili bakanlığımız bu konuda ihale çalışmalarına başlamıştır. Çet ilahesi gerçekleştikten sonra, sıra yapım ihalesine gelecektir. İşte bu ve benzeri devrim niteliğinde yatırım ve çalışmalarımızla, Rize'yi geleceğe taşıyacak vizyonu ortaya koyuyoruz. Rize dağ ile, sahilin arasında sıkışmış dünyanın en güzel şehirlerinden birisidir. fakat bu darlığı nedeniyle yerleşim, ulaşım ve yapılaşma sorunları yaşamaktadır. İşte bu sorunları uzun vade de aşabilmemiz için, Rize'mizi bulunduğu coğrafi ortamdan arkadaki sıralı dağlarımıza doğru yeni yollarla, yeni güzergahlarla, yeni imarlar açmak ve taşımaktan başka çaremiz yoktur. İşte bunları yapıyoruz. Bu yatırımlar tamamlanınca Rize'nin nüfusu inşallah yakın gelecekte 200 binlere doğru yol alacaktır. Bunu da ancak ak parti gibi güçlü iktidarlar başarabilmektedir. Siyasette uyumlu çalışmanın neticeleri bu şekilde alınmaktadır. Rize'yi onlarca dev projemizle dünya ile entegre edeceğiz, Rize'yi bir ticari ve turizm ussu haline getireceğiz.' dedi.  
DAHA ÖNCEKİ DEMİR YOLU İLE İLGİLİ HABERİMİZ İÇİN TIKLA

Haber ve Fotoğraf: Bayram Ali Kavalcı




Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI