Havaalanı ve Ayder'de Teleferik Rize için çok önemli

Dünyanın en büyük projelerinden olan Ovit Tüneli ve Lojistik Merkez'den sonra Havaalanı ve Ayder'de Teleferik bölge için çok önem arz ediyor.

YÖREDEN HABER 20.03.2014 11:58:06 64 1
Havaalanı ve Ayder
KAÇKAR53.COM

 Rize'de yapımına devam edilen Ovit Tüneli ve buna bağlı Lojistik merkezin kurulması ile ilgili projeler Tüm ülke turizmi ve ekonomisi için ne kadar önem taşıyorsa, 'HAVAALANI' ve Ayder'de kurulması planlanan 'TELEFERİK' de Rize için artık vaz geçilmezler arasına girmiş bulunmaktadır.

 Başbakanlar çıkarmış Rize için bunlar lüks değil,ihtiyaçtır.Bu projeler bugün ortaya atılmış da değildir.

Uzun süredir bölgemizde gündemden düşmeyen HAVAALANI ve buna bağlı Ayder'de kurulması yılan hikayesine dönen TELEFERİK yapımı umarım Başbakanımızın  Rize ziyaretlerinde gündemin ilk sırasını alacaktır.

Havaalanı konusunda birçok yazılar ben dahil diğer Gazeteci arkadaşlarım yazdılar.

Fakat en az bunun kadar önemli olan Ayder'e Teleferik fazlaca gündeme gelmedi.

Oysa Rize ve ilçelerinde çok önemli yeri olan Teleferik projesinin ne kadar önemli olduğunu anlamak için çok fazla uzağa değil Ordu İlimize ve Batum'a bakmamız yeterli olacaktır.

Teleferik'in bu bölgelerin Turizmine ne kadar katkı sağladığı biraz araştırıldığında görülecektir.

Ayder'e kurulacak olan Teleferik'in planlanan yerine sayın Bakan ve Başbakanımız çıkarılmış olsaydı umarım öncelikli yatırımlara dahil ederdi.

Bu bölgede bulunan Hazindak Yaylası ve Samistal yaylalarının konumu çok önemlidir.Hazindak'ın hemen yanında, Samistal'ın sırtında kurulacak Teleferik'le bu bölgeye çıkanlar bir yandan Batum,diğer yandan ise Trabzon'u kuşbakışı seyretme imkanına da kavuşacaktır.

Bazı yatırımlar Bölge için ne kadar önem taşıyorsa,bir diğer yatırımlar Bölge ve O, il ile ilçeyede aynı oranda katkı sağlıyor.

İşte uzun süredir konuşulan,projeleri ve yeri belirlenen TELEFERİK artık Rize için olmazsa olmazlar arasındadır.O yüzden Başbakanımızın seçimlere bir hafta kala Rize Mitinginde geçmetke olduğumuz bu kritik dönemde Rize'ye müjdeli haberler vereceğini düşünüyoruz.    

Anahtar Kelimeler:
CEMAL İNCEOĞLU
20.03.2014 20:56:16
Aptullah bey. Size çok teşekkür ediyorum. Rize-Artvin Hava alanını ilk gündeme taşıyan siz oldunuz, günümüzde hayal olmaktan çıkp fizibiliteleri yapılır hale geldi.Ayder Kayak Merkezi ve Teleferik Tesislerinin olduğu alandaki manzara Dünyada eşi emsali olmıyan güzellikte olup, Mart ayında bile kayak yapılabilir bir yerdir. Enönemli Manzara seyir özelliği ise ; Samistal ve Hazindağ Yaylamızın Arkungungul'un sırtından Bulut Denizi'nin üzerinde dağ tepelerin oluşturduğu adacıklar arasından ufukta Karadenizin üzerine batan akşam güneşinin doyumsuz muhteşem manzarasını seyretmek İnsan oğluna ancak AYDER KAYAK MERKEZ inde nasip olur.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI