HAVAALANI SORUSU SORULACAK!

BÖLGEDE GÜNDEMDEN DÜŞMEYEN HAVAALANI PROJESİ BAŞBAKAN'A SORULACAK!

YÖREDEN HABER 23.08.2013 15:11:11 11 0
HAVAALANI SORUSU SORULACAK!



Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Havaalanı ile ilgili Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ortak hazırladıkları Projeyi, Başbakana sunacaklarını belirtti.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize'nin, son yıllarda yapılan yatırımlarla çehresinin değişmeye başladığını, bölgenin kalkınmasına en büyük ivmeyi Ovit Tüneli'nin kazandıracağını ifade etti.

Bölgenin çehresini değiştiren önemli projelerden biri olan Karadeniz Sahil Yolu'nun tamamlanmasıyla bölgede turizm hareketliliğinin arttığını vurgulayan Karamehmetoğlu, 'Rize'ye ivediklikle havaalanı yapılması gerekiyor. Giresun-Ordu Havaalanı deniz üzerinde dolgu ile yapılıyor. Oradaki planlamayı da dikkate aldığımızda Sayın Başbakanımız ve ekibinin Rize'de yapılacak havaalanına çok daha sıcak yaklaşacağına inanıyorum. Havaalanı ile ilgili Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ortak proje hazırladık. Projeyi, Rize ziyaretinde Başbakanımıza sunacağız' ifadelerini kullandı.

Samsun-Sarp Demiryolu projesinin de uzun yıllardır konuşulduğunu belirten Karamehmetoğlu, şunları söyledi:

'Bölge illerinin tek ses olarak ortak hedefler doğrultusunda bazı şeyleri seslendirmesi ve güçlerini birleştirmesi gerekiyor. Ortak projelerde birleşirsek bölgeyi uluslararası bir demiryolu ağına kavuşturabiliriz. Bu yol üzerinden Azerbeycan ve Ermenistan güzergahına da bu işi taşımış oluruz. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ağı ile güzergahı kurmuş oluruz. Bir ile yatırım gelmesi için sadece devletinizden o maliyetleri karşılamasını bekleyemezsiniz. Biz bölge olarak Başbakanımızın elini güçlendirmeliyiz.' 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI