Havaalanı raporunda sona doğru!

58 kişiden oluşan komisyon çalışmaları devam ettiriyor.

YÖREDEN HABER 11.09.2013 19:14:14 18 1
Havaalanı raporunda sona doğru!



RİZE’DE yapımı düşünülen havaalanının rantabl olup olmadığı yönünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talep ettiği rapor için 58 kişiden oluşan komisyon çalışmalarına başladı.

RİZE’DE yapımı düşünülen havaalanının rantabl olup olmadığı yönünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın istekleri doğrultusunda hazırlanması istenen rapor için komisyon oluşturuldu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın da içlerinde bulunduğu komisyon önümüzdeki günlerde raporu tamamlayarak Başbakan’a sunacak.

58 KİŞİDEN OLUŞAN KOMİSYON ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal raporu hazırlamak için uzman bir komisyon kurulduğunu belirterek, “Rize’deki sivil toplum kuruluşlarının aralarında olduğu komisyon çalışmalarını sürdürüyor, henüz çalışmalar tamamlanmadı. Üniversitenin, ticaret odasının da içinde bulunduğu bir komisyon 58 kişilik bir heyet konu üzerinde çalışıyor. Yakında raporun hazırlanması yönündeki çalışma biter ve Başbakanımıza sunulur. Raporun amacı havaalanının ekonomik olup olmayacağının hesap edilmesi yönündedir. Sayın Başbakanımız bizden Trabzon Havalimanı'nı kullanan Rizeli ve Artvinli yolcu sayısı hakkında oransal bir çalışma yapmamızı istedi. Yapılan çalışma bu amacı taşıyor. Hazırlanacak raporun yakın bir zamanda da bitirilecektir. Ancak şunu vurgulamak gerekir ki bu çalışma siyasi bir çalışma değildir. Çalışmanın bileşenleri Rize’deki STK’lardır. Başbakanımızın talimatı da zaten bu yöndeydi” dedi. Rize kamuoyunda tartışılan Rize'ye havaalanı yapılması konusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son Rize gezisi sırasında seslendirilmemesi tartışmalara yol açmıştı. Karal, 'Sayın Başbakanımız konuyu enine boyuna bize sormuştu. Özellikle Ayder ziyareti esnasında orada gördüğü çok sayıda turistin orada bulunuyor olması bizi destekledi. Bu turizm yatımları ve turizmi geleceği konusunda görüşler bildirilirken havaalanı konusu da gündeme geldi. Bizler de konunun hassasiyetini dile getirdik. Gelişen turizme birlikte alt yapının tam olabilmesi için havaalanının gerekliliğini sayın Başbakanımıza ilettik. Sayın Başbakanımız bizi dinledikten sonra Rize'de yapılması düşünülen bir havaalanın rantabl olup olmayacağı, ekonomik olup olmayacağı hususunda bir rapor hazırlamamızı istemişti. Hazırlıklar b.u minvalde sürüyor. Bizden Trabzon Havalimanı'nı kullanan Rizeli ve Artvinli yolcu sayısı hakkında oransal bir çalışma yapmamızı istedi. Bu hususlarda çalışma yaparak neticesini bir rapor ile sayın Başbakanımıza sunacağız. Sayın Başbakanımız 'Rize'ye havaalanına karşıdır' şeklindeki söylemler yanlıştır. Sayın başbakanımız şu anda böyle bir yatırımımın yapılacağını söylememiştir. Ancak yapılan çalışma sonucunda karar verilecektir' dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
biri
12.09.2013 11:24:43
"bakın, çalışma yaptık ve görüldü ki gerek yokmuş" denecek. ama artık rizeli değişti. vefa borcumuzu öderiz, sonra icraate bakarız. proje yoksa oy da yok. türkiye'nin her iline ne yatırımlar yapıldığını yakından takip ediyoruz. ve görünen o ki, en az yatırım yine bize geliyor. artık yatırım zamanı.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI