Havaalanı alt ve üst yapıdan dolayı ertelendi

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havaalanının tüm özelliklerinin tamamlanmasıyla birlikte 2015 yılı Mart ayında hizmete gireceğini söyledi.

YÖREDEN HABER 23.08.2014 10:03:29 25 0
Havaalanı alt ve üst yapıdan dolayı ertelendi
Vali irfan Balkanlıoğlu, beraberinde Gülyalı Kaymakam Vekili Emrullah Temiz ve Belediye Başkanı Talip Şen ile birlikte Ordu-Giresun Havaalanı inşaatı altyapı şantiye binasına geçerek, yüklenici firmanın Proje Müdürü Ömer Işık ve Yüksel Kahraman'danı inşaatının alt ve üst yapı çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.

ALT YAPI BİTTİ GİBİ

Ordu-Giresun Havalimanı inşaatındaki incelemelerinin ardından, değerlendirmelerde bulunan Vali irfan Balkanlıoğlu, ”Ordu-Giresun Havaalanı inşaatında altyapı ile ilgili çalışmalar bitme noktasına geldi. Altyapıda 10-15 günlük bir iş kaldığı bizlere iletildi. Ancak, idarece uygun görülmesi halinde konfor artsın, havaalanı çok daha mükemmel hale gelsin diye su ile dolu alan alanlar doldurulacak ve bu da 70 günde tamamlanacak” dedi.

“ANCAK MART AYINDA HİZMETE GİREBİLİR”

“Hiçbir sıkıntı olmasa dahil buranın uçak inmesine ve binmesine mani bir durum yok ama tamamen bitmesi Mart ayını bulacak gibi gözüküyor“ diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Şu durumda uçakların inip kalkışına mani bir durum yok. 15-20 gün sonra bile uçak inebilir buraya. Ancak dört dörtlük kulesiyle, her şeyiyle tamamlanıp yolculara hizmet vermesi için Mart ayını beklemek gerekiyor. Yani, havaalanımızın bitmesinde ve hizmete açılmasında hiçbir sorun gözükmüyor” şeklinde konuştu.

TERMİNAL BİNASI OLDUKÇA LÜKS OLACAK

Havaalanı terminal binasının oldukça donanımlı ve konforlu olacağını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Havaalanımızın bütün apron dahil, yolcu bekleme salonları, çağın en modern ve en güzel binası olarak yapılacak. Son derece lüks, konforlu, her yönüyle düşünülmüş, büyüklüğü de yeterli olan binalar. Terminal binası 20 bin metrekare üzerinde kapalı bir alan üzerinde yapılıyor. Her türlü ihtiyaca cevap verebilecek, uluslararası uçuşlarda, VIP ve içindeki Freeshoplar dahil ileri bir teknoloji ile yapılıyor” diye konuştu.

Türkiye  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı