Hava Limanının adı ne olsun?

Bence hava alanının ismi Kaçkar olması bölgeye daha çok yakışacaktır.

YÖREDEN HABER 19.08.2014 08:42:58 239 0
Hava Limanının adı ne olsun?
Ali Akyıldız(haber analiz)

Güzel yöremize yeni bir güzellik daha yapmanın tam sırası.

Değerli okuyucularım yöremiz Deniziyle, Dereleriyle, Dağlarıyla, Mağaralarıyla, Kanyonları ile, Bitkilerin, Hayvanların, Bütün canlıların ve bizimdir.

Güzel yöremize bir güzellik yapalım ve marka haline getirelim.

Unutulmamalıdır ki güzel yöremizi sevmek, Ona güzel davranmak insanlığa karşı borcumuzdur. Dört mevsimi aynı anda yaşayan yöremize, gelen geçenin çokluğu ile değil kalanların çeşitliliği ile çok önemli bir değerdir. Yöremizde yapılması düşünülen Havaalanı, bu güzel coğrafyayı marka haline getirecek ve dünya Turizm pazarına sunacaktır. Dünya ekonomi düzeni dikkate alındığında, marka olmuş yöreler ve şehirler en fazla parayı ürün ve hizmetlerin reklamını yapmak için harcıyor, Bunun nedeni potansiyel müşteri sayısını artırmaktır. Artık şehirler gelecekle ilgili vizyonlarını ortaya koyuyorlar.

Değerli okuyucularım yöremizde yapılacak Havaalanı Rize’den başlayarak Artvin ve Erzurum şehirlerinde yaşayan insanların ortak değeri ve vizyonu olacaktır. Havaalanının isminin Kaçkar hava alanı olması bu üç şehrimizi de bünyesinde barındıran Kaçkar dağlarının sınırları içersinde yer alan turizm yörelerini turizm bölgesi haline getirecek, Bu yörelerin marka olmasını ve bilinirliğinin daha kolay algılanmasını sağlayacaktır.

Kaçkar ismi yöre turizminin daha çok gelişmesini sağlayacak Kaçkar dağları yerleşkesindeki turizm alanlarını çekim merkezi yapacak ve yeni turizm alanlarının doğmasına neden olacaktır. Dolayısıyla Rize, Artvin ve Erzurum’da yaşayan insanların ortak değeri ve yaşam alanı olan Kaçkarlar ismi yöre turizmine sinerji ve etkinlik katarak markalaşmasını kolaylaştıracaktır

Kısaca belirtmek gerekirse, herkesin geleceğin kaliteli ve sağlıklı yaşam alanları dediği yöremiz turizmini hava yolu taşımacılığı ve havaalanı ile doğru entegrasyonlarla etiketlendirdiğimiz zaman yöremiz turizmini Dünya turizm pazarına sunmuş olacağız.
Havaalanının isminin Kaçkar Havaalanı olması Doğu Karadeniz’in ortak değeri olan Kaçkar dağları yerleşkesindeki turizm alanlarının gelişmesini, insanlar üzerindeki algısını güçlendirerek marka haline gelmesini kolaylaştıracaktır, Bana göre Kaçkar havaalanı ismi yöremizde yapılması düşünülen havaalanına çok ama çok yakışacaktır.


Dünya doğayı koruma vakfı tarafından belirlenmiş acil korunması gereken yüz Ormanlık alandan biri olan Kaçkar Dağları zirveleri, Yürüyüş Parkurları Yaylaları, Buzul ve Krater Gölleri, Kamp yerleri, Yaban hayatı ve sayamayacağımız eşsiz güzellikleri ve keşfedilmemiş Cennet köşeleri ile turizm faaliyetleri bakımından Havaalanı ile bütünleşecek, Havaalanı ile birlikte yöremizi markalaştıracaktır. Tabiî ki, bu düşüncelerim benim hissettiklerimdir. Bence hava alanının ismi Kaçkar olması bölgeye daha çok yakışacaktır.
Bekleyip göreceğiz.  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı