Hamsi Şölenin'de İzdiham Yaşandı

Üniversitemiz Öğrenci Konseyi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Hamsi Şenliği’nde öğrenciler doyasıya eğlendi.

YÖREDEN HABER 27.12.2014 09:13:18 103 0
Hamsi Şölenin

Zihni Derin Yerleşkesi’nde tertip edilen şenliğe Rize Valisi Ersin YAZICI, Rize İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet CANSARAN, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Rize Adalet Komisyonu Başkanı Bayram KANTIK, Rize İdare Mahkemesi Başkanı Altar GÖKÇİMEN, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat SÜTLÜOĞLU, Rize Emniyet Müdürü Adem ÇAKICI, Rektör Yardımcıları, Üniversitemiz Genel Sekreteri Adnan ER, Üniversitemiz Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Av. Harun MERTOĞLU, daire amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Şenlik tulum eşliğinde oynanan horonla başladı. 800 kilo hamsinin 1 saat içerisinde tüketildiği etkinliğe yaklaşık üç bin kişi katıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, ülkemizin farklı illerinden gelerek Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerin, bu tür etkinlikler sayesinde Karadeniz’i ve Rize kültürünü yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek “Şenliğimizin, bir yandan da yaklaşan sınavlar öncesi öğrencilerimizin motivasyonunu artırmasına olanak sağladığını düşünüyorum.” dedi. Rektörümüz, ilki gerçekleştirilen Hamsi Şenliği’nin birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini ve oldukça güzel bir görüntü ortaya çıktığını ifade ederek etkinliği her yıl yapacaklarını söyledi.
Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet MİDİLLİ ise, 1. Hamsi Şenliği’nde ortaya çıkan tablodan oldukça mutlu olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Izgaralarda pişirilen hamsilerin katılımcılara ikram edildiği şenlikte ilk kez hamsiyi tadanlar da oldu. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlik günün anısına çektirilen fotoğrafla sona erdi.
Şenliğin ardından Üniversitemiz bünyesine kazandırılan Kültür Merkezi Bowling Salonu incelendi ve protokol üyeleri tarafından bowling atışı denemesi yapıldı.

KAYNAK;Rizenin sesi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI