Halk Eğitimi Mutfak Kültürüne girdi

Aşçılık ve pastacılık kurslarının yapılabilmesi için uygulama sınıfı eksikliği artık gideriliyor. Kurum bünyesinde giriş katta uygun bir sınıf mutfağa dönüştürülme çalışmaları devam etmektedir.

YÖREDEN HABER 2.03.2014 17:00:41 33 1
Halk Eğitimi Mutfak Kültürüne girdi
Pazar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde mutfak kurma çalışmalarında sona yaklaşılmaktadır.
Aşçılık ve pastacılık kurslarının yapılabilmesi için uygulama sınıfı eksikliği artık gideriliyor. Kurum bünyesinde giriş katta uygun bir sınıf mutfağa dönüştürülme çalışmaları devam etmektedir. Tam teşekküllü laminant kapaklı mutfak dolabı,bulaşık makinesi buzdolabı,fırın ve çok sayıda demirbaş ve mutfak gereçlerinin olduğu 34 metre kare alandaki mutfakta sürekli sıcak su sağlayan büyük şohben ve çift musluklu lavabo ile  çalışma tezgahı bulunmaktadır.
Halk Eğitimi Merkezi Müdür Ömer KESKİN “ Yöremize ait mutfak kültürünü tanıtmak, çalışmalara renk ve koku katmak için bu eksikliği gidermeye karar verdik.Yönetici arkadaşlarımızla yaptığımız beyin fırtınası sonucunda neler yapabilirizi ve nasıl yapabilirizi konuştuk.Şuana kadar yapılanların bir çoğu Okul Aile Birliği Başkanlığımızın katkılarıyla, bir kısmı da  hayırseverlerin katkılarıyla yapıldı.Hepsine çok teşekkür ediyorum.Hedefimiz Çalıoşma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile işbirliği halinde bir kurs açmaktır.Aslında şunuda belirtmek gerekmektedir ki aşçılık ve pastacılık alanında çok sayıda ara elemana ihtiyaç vardır.Amacımız insanlara meslek vermek ve balık yemeden önce balık tutmayı öğretmektir “ dedi
Aşçılık sınıfı 3 vardiye şeklinde çalışması planlamaktadır. Birisinde sabah 9:00 ile 15:30 arasında “Aşçı Yardımcılığı Kursu”  şeklinde, kincisinde ise hafta içi 3 gün akşam;16.00 ile 20:00 arasında “Aşçı Çırağı Kursu” ,üçüncüsü ise hafta içi 2 gün akşam;16.00 ile 20:00 arasında “Yaş Pasta Ve Kuru Pasta Yapma Ve Servise Hazırlama Kursu”  şeklindedir.

Birçok demirbaş eksikliklerinin olduğunu da belirten Müdür Ömer KESKİN bunları en kısa zamanda gidereceklerini ve bunun için çalıştıklarını belirtti.
   

Anahtar Kelimeler:
Dr.Senol kaya
3.03.2014 23:27:50
Iyi ki varsın müdürüm yolun açık olsun.selamlarımla...

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı