Hala ’da Kale Köprüsü tarih kokuyor.

Fırtına Vadisi coşkun akan deresi, tarihi konakları ve köprüleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Hala köyünde bulunan Kale köprüsü Ayder ve Yaylalara çıkanların uğrak yeri olmaya devam ediyor. Restoresi doğal dokularına dokunulmadan

YÖREDEN HABER 30.05.2016 11:35:36 473 1
Hala ’da Kale Köprüsü tarih kokuyor.
Kaçkar53.com
Köy sakinlerinden Mesut Çolak yaptığı açıklamalarda “ Bu köprü 18 YY da Güroluk köyünden Ballı oğlu  Mehmet efendi tarafından Yaptırılmıştır. Mezarı ’da hemen köprü ayağındadır. Oğlunun mezarı da bura da, Hafız Süreyya Ballı’dır. Köprünün yanındaki ağaçları da kendisi dikmiştir. Çok yaşlı ıhlamur ağacı ise kesildi. Körünün adı Kale Köprüsüdür. Kale köprüsünün olmasının sebebi yukarıdan gelen çığ ile burası yıkılmaması için ismi Kale Köprüsü olarak anılmaktadır” dedi.

 KALE (HALA) KÖPRÜSÜ: Etrafı yemyeşil ormanlarla ve çay bahçeleriyle çevrili Hala Deresi’nin üzerine kurulan bu zarif yapı Çamlıhemşin’e 6 km mesafededir. 18 yy’da Ballı Mehmet Usta’ya inşa ettirilmiştir. Yaklaşık 44 metre uzunluğa, 2.7 metre genişliğe ve 10 metre yüksekliğe sahiptir. 





Anahtar Kelimeler:
Kurban
12.09.2018 22:52:11
Süper yerler. Rehberler mezarlardan ve şehitlerden de bahsetmeli. Dini duygulara da yer vermeli ozellikle istanbul kökenli rehberler.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı