Hafta sonu Ayder

Her hafta farklı Köy,Dağ ve Yaylalardan sizlerle kaçkar53.com olarak resim ve yazılarla birlikte oluyoruz.Bu hafta yine Ayder yaylasında'idik.Oradan Galerdüzü'ne çıktık.Henüz sezon açılmamış.Hazırlıklar tam gaz devam ediyor.

YÖREDEN HABER 12.05.2014 07:32:40 13 0
Hafta sonu Ayder
Kaçkar53.com
 Her yanı cennet bir yöreye sahibiz.Yaz ile Kış'ı aynı anda yaşamak isteyenlerin buluşma noktasıdır.Rize ve çevresi.Deniz,Dağ,Yeşilin her tonu ile,çağlayıp akan dereleriyle dünyanın en güzel yöresinde yaşıyoruz.




 Her geçen gün değeri artan Çamlıhemşin Fırtına Havzası,Ayder güzergahı ile Çat bölgesi eşi benzeri olmayan  güzellikleri görebilenler için saklıyor içinde.
Bölgede Dizi çekimleri,Yeni yatırımlar,Ünlü kişilerin gelip gördüğü,ulusal medya ile paylaştığı bölge bu yıl daha da başka bir potansiyele hazır vaziyettedir.
Henüz sezon açılmadı.Yerli günebirlik gelenlerle çoğunluğunu Arapların teşkil ettiği yabancılar yavaş yavaş gelmeye başladı.
Okulların tatil olmasını bekleyenler,Birinci sürgün çay hasadının bitmesini gözzleyenler oldukça fazla.
Ayde yöresinde ticari faaliyette bulunanlar 'Gelenler başladı.Artık her gün artarak devam edecek' diyorlar. Burdur'dan gelenlerle sohbet ettik.
Doktor kafilesi Erzurum'dan sonra Ayder'e gelmişler.Kendileri' İlk kez geliyoruz.Söylendiği kadar,dizide gördüğümüz gibi bulduk' dediler.Demek Ulusal boyuttan yerel boyuta da artık Ayder cazibe merkezi olma yolunda.

Turizmci Mehmet Okumuş '1990 lı yıllarda bu bölgede ilk rehberlik yapanlardayım.O zaman bu denli yapısal alanlar yoktu.Çok fazla plan ve programsız yapılanma Ayder'i eski günlerinden uzaklaştırdı.Hala yabancıların ilgisini çekecek yer ve alanlar yok.Hiç işlenmemiş yaylalar var.Bu yerlere bir şekilde ulaşılması gerekir.

Hazindak ve samistal yaylalarına kurulacak olan teleferik,kış aylarında burayı açık tutacak kayak merkezinin yapımına acele edilmelidir.
Bu bölge esnafı eğitime tabi tutulmalı.En az bir yabancı dil bilenler bulundurulmaldır' dedi.
Ayder Çamlıhemşin'e bağlı.Bu yörenin temizliğine çok dikkat edilmelidir.Ardeşen DOKADAK kulübü Kavron'dan dönmüş mola vermişlerdi.

Onlarla konuştuk.Temizlik içik tek kelime dediler'REZALET' işte bu Ayder'e yakışmıyor.Çiçeği burnunda ki yeni Belediye Başkanı Sayın Osman Haşimoğlu'na duyurlur.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen bizler çok şanslıyız.Tek araçla hafta sonu Ayder'e gidebiliyoruz.
Özel araçlar mümkün olduğunca bu yöre halkı tarafından kullanılmaması daha iyi olur.
Trafik sıkışıyor.Park alanları yok.Ayder'i bizden daha iyi orada yaşayanlar biliyor.Onlarında artık bu taşın altına ellerini sokmaları zamanı geldi geçiyor.



Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI