Hacıyı uçurdular !

Laz hacı paylaşım rekorlarını altüst etti !

YÖREDEN HABER 12.08.2013 16:14:14 16 0
Hacıyı uçurdular !


Fırtına Deresi’nde zipline yaparken fotoğraf çektiren 80 yaşlarında ki  ‘Laz Hacı’ lakablı bir kişinini fotoğrafı paylaşım rekorları kırıyor.
 
Bölge’de Rafting İşletmeciliği yapan Muhittin Yarıcı tarafından kurulan sistemde heyecan arayan turistler ve bölge halkı çelik halatlar vasıtası ile 20 metre yükseklik ve 75 metre uzunlukta uçmanın keyfini yaşıyor. Zipline tutkunları, başlangıç ucu, bitiş ucundan daha yüksek iki yer arasında gerilen çelik halat üzerine, tırmanma kemerleri ile bağlanarak, yer çekimi yardımı ile kayıyor. Güvenlik kemeri ile bağlanan kişi, çelik halat yardımıyla vadinin karşı yakasına geçiyor, daha sonra aynı yolu izleyerek başladığı yere dönüyor.
 
Tesis işletmecisi Muhittin Yarıcı, zipline sporunun gelişmiş ülkelerde çok yaygın olduğunu, Yeni Zellanda ve bir çok ülkede büyük ilgi gördüğünü, Türkiye'de ise yeni yeni yapılmaya başlandığını ifade ederek, “Çok daha yüksek yamaçlarda, köprülerde ve gökdelenlerde uygulanıyor. Bizde burada kurduk. İlgi çok yüksek. Heyecan verici olsa da son derece güvenli. Avrupa standartlarında güvenlik malzemeleri kullanıyoruz. Hiçbir tehlikesi yok. Özellikle bölge de yaşayan genç-yaşlı herkes bu sporu yapabilmenin mutluluğunu yaşıyor' dedi.(zaman53)
  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı