Güzel Havada Deniz Sahilinde Ceviz ve Fındık kırıp Muhabbet ettiler.

Güzel Havada Deniz Sahilinde Ceviz ve Fındık kırıp Muhabbet ettiler.

YÖREDEN HABER 6.03.2019 14:23:15 598 5
Güzel Havada Deniz Sahilinde Ceviz ve Fındık kırıp Muhabbet ettiler.

Ali Akyıldız (Kaçkar53.com)

Aslen Çamlıhemşin Sıra Köylerden Orta Yayla köyünde ikamet eden ve Kış aylarında Pazar ilçesinde kalan 31 yıllık mutlu çift, güzel havayı görünce araçlarına binerek 25 km yol gelip, Pazar Soğuksu Limanında Ramazan için Ceviz ve Fındık kırarak muhabbet ettiler.

65 yaşında Evli ve 2 çocuklu Şemsettin ve Şöhret Kızılhan “bir yandan karlı dağlara bakıyoruz. İlkbahar ile açılacak yayla yollarını beklerken, diğer yandan, Ramazan ayı için almış olduğumuz ceviz ve fındıkları güzel havada kırarak sohbet ediyoruz” dediler.

Şemsettin Kızılhan “ Hava güzeldi. Cevizimiz fındığımız vardı. Hanıma dedim haydi sahile gidelim hem sohbet eder hem de ceviz ve fındıklarımızı kırar Ramazana hazırlık ederiz” dedim.

Şöhret Kızılhan” Bugün hava çok güzel. Ramazan’a hazırlık olsun diye Ceviz ve Fındık Kırıyoruz. Özellikle buraya eşimle birlikte geldim” dedi.

Cevizleri keserle kırıp ayıklayan aile, diğer yandan Fındıkları ise getirmiş oldukları Fındıkkıran ile kırıp temizleyip kavanozlara yerleştirdiler.

Şemsettin Kızılhan “ Artvin’den arkadaşım getirdi. Güzel havada şu an bile kar yağışının devam ettiği yaylaları seyrederek hem sohbet ediyor, hem de işimizi görüyoruz. Eskiden Çamlıhemşin’e bağlı Ortaköy’de kışın bile kalırdık. Pazar’dan Yaylaya yaya gidip gelirdik. Şimdi ise kapalı evlerde kaldık. Can sıkıntısına yakalandık. Arada bir hanımla kendimizi temiz havaya atarak hem sohbet edip hem de güzel havanın tadını çıkarıyoruz” dedi.

Şöhret Kızılhan “ 31 yıllık mutlu bir evliliğimiz var. Her şeyin başı sağlık. İnsan sağlığını kaybedince yapamadıklarına da üzülüyor. Böyle güzel bir havada eşimle birlikte aracımızla buraya geldik. Akşama kadar işimizi görüp, piknik yapıp tekrar geri döneceğiz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
DAYI
7.03.2019 09:59:06
NE GÜZEL VALLA

KANİ
7.03.2019 09:59:22
GÜZEL HAVA HAVANIZ YERİNDE OLSUN

ORHAN
7.03.2019 09:59:44
BIKTIK SİYASETTEN OH SAĞOLUN VAR OLUN

AYLİN
7.03.2019 10:00:10
TEŞEKKÜRLER

hemşinli
7.03.2019 16:11:00
ALLAH size uzun ömürler ve selamet versin sizi çok seviyorum oğlunuz cokuli..

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI