Gürcü eşi ile otobüsün içinde yaşıyor

Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde bir otobüs firmasında muavin olarak çalışan ve Aslen Pazar'da yaşayan 41 yaşındaki Yaşar Korkmaz, Gürcistan uyruklu eşi 23 yaşındaki Lali Bakzade ile birlikte sanayi sitesinde arızalı bir midibüste yaşı

YÖREDEN HABER 4.12.2014 09:28:09 1254 0
Gürcü eşi ile otobüsün içinde yaşıyor
SANAYİ SİTESİNDE Kİ MİNİBÜSTE YATIYORLAR

Kimsesi olmadığı için yetiştirme yurdunda büyüyen ve yıllardır bir otobüs firmasında muavin olarak çalışan Yaşar Korkmaz, iki ay önce Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti Başkenti Batum'un otobüs terminalinde çalışan Lali Bakzade ile tanıştı. İkili birbirlerine aşık oldu ve evlenmeye karar verdi. Ardeşen İlçesi'ne Korkmaz ile evlenen Lali Bakzade dinini değiştirerek Müslüman oldu. Ancak ekonomik açıdan zor durumda olan Korkmaz çifti, ev de kiralayamayınca ilginç bir çözüm yolunu seçti, Ardeşen Sanayi Sitesi'nde arızalı bir midibüsün içinde kalmaya başladı. Minibüsün arka tarafındaki koltuğu söken ve yerine yatak seren Korkmaz çifti burada yatıyor, sanayi sitesi çalışanları da Türk ve Gürcü çifte yardımcı oluyor, yemek ihtiyaçlarını karşılıyor.

YUVA KURMAK İSTİYORUZ

Eşiyle birbirlerini sevdiklerini anlatan Yaşar Korkmaz, Evimiz yurdumuz yok. Otobüste soğukta kalıyoruz. Ev kiralamak istedim ama şu anda gelirim yetersiz. Aile bakanımız yardımcı olursa yuva kurmak istiyoruz. Bize destek olursa mutlu oluruzö dedi. Lali Bakzade ise, Yaşar'ı sevdiğim için bu zorluklara katlanıyorumö diye konuştu.

'GÖNLÜMÜZ RAZI OLMUYOR AMA YAPACAK BİR ŞEY YOK'

Otobüsün sahibi Başar Altunsay da, Yaşar Korkmaz'ın 18 yaşına kadar yetiştirme yurduna kaldığını, sonra da yanında çalışmaya başladığını belirterek Yeri yurdu olmadığı için otobüslerde yatıp kalkıyordu. Şimdi bir yuva kurmak istiyor. Bizde destek olmaya çalışıyoruzö dedi. Sanayide usta olan Ali Önder de, Birbirlerini sevmişler ama kalacak yerleri yok. Otobüste yaşıyorlar. Onlar için bir ev tutmaya çalışıyoruz, destek bekliyoruz. Bu şekilde yaşamalarına gönlümüz razı olmuyor ama elimizden de bir şey gelmiyorö diye konuştu.

Midibüste yaşam savaşı veren çiftin durumunu öğrenen Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin ise yardımcı olacaklarını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI