Gürcistan Tarım Bakanı Yardımcısı POTİ Belediye Başkanı Pazar’da

Gürcistan Bakanlığı tarafından Hazırlanan “Şehirler Kardeş olsun” Projesi kapsamında Pazar İlçesine gelen Gürcistan’dan gelen heyet Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa’yı makamında ziyaret ettiler. Ardından Kardeşlik anısına Koku

YÖREDEN HABER 8.04.2016 08:56:37 113 0
Gürcistan Tarım Bakanı Yardımcısı POTİ Belediye Başkanı Pazar’da
Ziyarete Gürcistan Tarım Bakanı Yardımcısı Levan Ücmacuridze, Poti Belediye Başkanı İraklı Kakulai, İktidar Partisi Başkan Yardımcısı Zurab Çançua, Yazar Şair Temur Çalabaşvili, Gurman Ltd Presindet Cani Baramizade ve Tarih Profesörü-Organizatör Giorgi Andriadze katıldılar.Ziyarette Pazar Belediyesi Meclis üyeleri Engin Atabey, Dinçer Hasanoğlu ve Zeki Karahan’da hazır bulundular.





Ziyaretler ilgili Tarih Profesörü Andiradze yaptığı açıklamalarda; “ Şehirler Kardeş olmalı Projemiz kapsamında bizde böyle bir projeyi yapmaya çalışıyoruz. Sizinle birlikte birçok Belediye ile geçmişte kardeş olduk. Pazar ilçesi ile de kardeş olmayı çok istedik. Böyle bir karşılama bizi son derece mutlu etti. Kemalpaşa ile de konuştuk. Onlarda çok memnun oldular. Kardeş olmak istediler. Bu projenin çok güzel olduğunu düşünüyoruz. Poti yeni yönetimle çok değişti. Heyet olarak geldik. Fideleri de oradan getirdik” dedi.
Daha sonra Poti Belediye Başkanı Kakulia “Sizin davetiniz bizi çok memnun etti. Biz istiyoruz ki hep iyilik olsun barış olsun. Size Poti insanlarının selamını getirdik. Sizinle kardeş olmaya onlar ve biz hazırız. Zaten POTİ ve PAZAR isimleri bile biraz benziyor. Poit bir liman şehridir. Limanları yeniden düzenleyip Turizmi daha da büyütmeye çalışıyoruz. Lafı fazla uzatmak istemiyorum. Poti Belediye çalışanları da bizimle birlikte burada. Sizi de Poti’ye davet ediyoruz. Sayı söz konusu değildir. Hepinizi bekliyoruz. Hocamız Profesör Andriadze Poti de çok popüler bir şahsiyettir. Kendisi LAZ kökenlidir. Buradan gittiler Anderoğlullarındandır. Bizim kardeş olmamıza da sebep oldu. Ve çok da memnun olduk.”dedi.”Lazca biliyor mu” sorusuna “EVET” cevabı verince sohbet daha da koyulaştı.

Kakulia “ Böyle bir karşılama beklemiyorduk. Son derece memnun olduk. Sizi de bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.



Belediye Başkanı Ahmet Basa “Ziyaretlerinizden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bakan yardımcımıza, Başkanımıza ve konuklarına ilçem adına hoş geldiniz diyorum. Biz çok memnun olduk. Siz geldiniz bizde inşallah iadeyi ziyaret geleceğiz. Ayrıca üzüm fideleri getirdiniz. Onları da hatıra olarak dikeceğiz. Kardeşliğimiz bundan sonra da devam edecektir” dedi.



Daha sonra ise Belediye hizmet binasının bahçesinde toplu bir şekilde Üzüm Fidesi dikimi gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı ziyaretçilere Pazarspor kaşkolü, Plaket ve çeşitli hediyeler verdi.











    












Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı