GÜNDEM RİZE 2. ÖNCÜ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GÜNDEM RİZE 2. ÖNCÜ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

YÖREDEN HABER 10.02.2019 10:51:28 32 0
GÜNDEM RİZE 2. ÖNCÜ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AK Parti Rize İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Gündem Rize” Toplantılarının 2. Öncü Toplantısı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, İl Başkanı İshak Alim ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın katılımıyla Rize Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen 'Şehrin Anayasası' konulu toplantıda sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve iş adamları yer aldı. Öncü Toplantı-2 olarak nitelendirilen toplantının konusu bir önceki toplantı olan Öncü Toplantı-1’in gündemi dahilinde oluşturulan raporlar oldu.

Öncü Toplantı-1’de elde edilen raporların üzerinde istişarelerde bulunuldu. Rize’deki, Sağlık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sunumlar yapıldı. Sunumların yapılmasının ardından katılımcılar söz aldı. Sunumların içerikleriyle ilgili istişareler yapıldı ve sorular soruldu.

Yaklaşık 5 saat süren toplantıda katılımcılar ilgili konular hakkında fikirlerini ve önerilerini ilettiler. Katılımcılar, böyle bir toplantının organize edilmesinden dolayı duydukları memnuniyetlerini özellikle dile getirerek bu toplantıların devam etmesini istediklerini ilettiler.

Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı yaptığı konuşmada, “Rize nüfusuna kayıtlı ve Rize’de yaşayan herkesin Rize üzerinde yükümlülüğü, hakkı ve ödevleri vardır. Öyle bakıyoruz. Nerde olursak olalım fark etmez. Rize ile ilgili hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Şehirleri değiştirip dönüştürüyoruz ama bu dönüşüm, medeniyet tasavvurumuza uygun olmalıdır. İnşa ettiğimiz şehirler arzu ettiğimiz ve kabullendiğimiz yaşam tarzımızın aynası şeklinde olmalıdır. İnşallah bu toplantılar hayırlı sonuçlara vesile olur. ” dedi.

Hemen hemen bütün katılımcıların söz alıp görüşlerini beyan ettiği toplantının artçı toplantılarının devam edeceği ve yapılan çalışmaların geldiği aşamaların da beyan edileceği üçüncü öncü toplantının 11 Mayıs 2019 tarihinde yapılacağı bildirildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI