Gümrükte iki ayrı operasyon

İki ayrı operasyonda 1 milyon 695 bin liralık kaçak eşya ele geçirildi.

YÖREDEN HABER 16.05.2014 13:42:36 19 0
Gümrükte iki ayrı operasyon
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler iki ayrı operasyonda yurda kaçak yollarla sokulan piyasa değeri 1 milyon 694 bin 807 TL olan 70 bin 34 adet parfüm, 623 t-shirt ve 370 adet spor ayakkabısının ele geçirildiği belirtildi.

İlk operasyonda, “Haydarpaşa Limanı’ndan bir konteynerle ülkemize kaçak ticari eşya sokulacağı” yönünde gelen ihbarı değerlendiren, İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Haydarpaşa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından liman sahasında gerekli önlemler alındı.

Muhteviyatı kimyasal madde olarak beyan edilen konteyner, ekipler tarafından X-ray taramasına alındı.

Şüpheli yoğunluk tespit edilen konteyner, fiziki arama yapılmak üzere arama hangarına alındı. Yapılan arama sonucunda konteyner içerisinde piyasa değeri 1 milyon 518 bin 978 TL olan 52 bin 295 adet parfüm, 623 adet t-shirt ve 370 adet spor ayakkabısı ele geçirildi.

İkinci operasyonda ise İstanbul Fatih’te bulunan bir işyerinde kaçak parfüm satışı yapıldığı ihbarı üzerine, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından işyerinde inceleme yapıldı. İnceleme sonucunda işyerinde, teminine ilişkin herhangi bir belge ibraz edilemeyen ve yurda kaçak yollarla sokulduğu anlaşılan piyasa değeri 175 bin 829 TL olan 17 bin 739 adet çeşitli markalarda parfüm cinsi eşya olduğu tespit edildi.

Kaçak eşyalara el konularak operasyonlarla ilgili olan 3 kişi, haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte ilgili Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı