Gülbahar Hatun Camii’nin Temeli Atıldı..

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Gülbahar mahallesinde yıkılan 500 yıllık Gülbahar Hatun Camii’nin temel atma törenine katıldı. Törene Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Rize Valisi Erdoğan Bektaş’da katıldı.

YÖREDEN HABER 31.08.2016 07:43:05 16 0
 Gülbahar Hatun Camii’nin Temeli Atıldı..
Gülbahar Mahallesi ana yol üzerinde bulunan “Gülbahar Hatun Camii” yerine daha büyük bir cami yapılmak üzere yıkılmıştı.

50 yıllık olan ve ihtiyaca cevap veremeyen Camii’nin temeli bugün Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, RTEÜ, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu,Rize Belediye eski Başkanı Halil Bakırcı, Belediye Meclis Üyeleri, Rizeli İş Adamları, Gülbahar Hatun Camii Yaptırma Derneği, Belediye Başkan Yardımcıları ve Mahalle sakinleri katılımı ile İl Müftüsü İsmail Yalçın’ın duaları eşliğinde atıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Rize Milletvekili Hasan Karal, “Yıkımı tartışmalara yol açan 500 yıllık ‘Gülbahar Hatun Camii’ sapasağlam ayakta durmaktadır. Mahallemizde aynı adı taşıyan iki Camimiz bulunmaktadır.

Yıkıp, şuan temelini atacağımız camimiz aynı ismi taşıyor ancak cemaate yetmediği için yıkılmasına karar alınmıştır. Tarihi bir özelliği de yoktur. Tarihi bir değeri olsa Anıtlar kurulu zaten yıkımına izin vermezdi. Milletvekili Karal, ve Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Camii’nin yeniden yıkılıp yaptırılması için çaba sarfeden herkese ve Başka bir arsa ile takas edilerek biran önce temizlenmesi konusunda ciddi gayretler sarfeden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a teşekkür' 
etti. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı