Girişimci adaylarına sertifikaları verildi

Rize MÜSİAD ve KOSGEB'in iş birliği ile düzenlenen girişimcilik eğitimini tamamlayan 30 kişi için sertifika töreni düzenlendi.

YÖREDEN HABER 5.02.2016 18:17:35 55 0
Girişimci adaylarına sertifikaları verildi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursu tamamlanarak kursiyerlerin sertifikaları şube binasında düzenlenen tören ile dağıtıldı. Törene, Vali Ersin Yazıcı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İnsan Kaynakları Daire Başkanı Recep Ali Erdoğan, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, MÜSİAD Rize Şubesi yönetim kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı.

KURS 80 SAAT SÜRDÜ

Gerçekleştirilen seminerde katılımcılara girişimcilikte gerekli olan temel bilgiler ve önemli ipuçları verilirken, ticaret ve şirket yönetimi konuları ele alınarak bilgilendirmeler de yapıldı.

MÜSİAD Rize Şubesi ile KOSGEB tarafından verilen kurs 80 saat sürdü. 30 kursiyerin katıldığı eğitim sonrası yeni iş kuracak olan girişimciler sertifika almaya ve KOSGEB tarafından verilecek hibe ve faizsiz kredi desteğinden faydalanma imkânına sahip olacak.

Sertifika dağıtım töreninde konuşan Vali Ersin Yazıcı, MÜSİAD bölgemizde çok güzel örnek çalışmalara imza atıyor, kendilerine teşekkür ediyorum dedi.

BELGELERİNİZ HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN

Sertifikalı girişimcilik eğitimini tamamlayarak, belge almaya hak kazanan kursiyerlere başarılar dileyen Vali Yazıcı, 'Belgeleriniz hayırlı ve de uğurlu olur inşallah. Belge almaya hak kazanan kursiyerlerimize tavsiyem aldıkları belgelerin raflarda kalmaması ve biran önce bu belgeleri faaliyete geçirmenizdir. Buradan aldığınız bilgiler sadece ticari hayatınızda değil, bütün hayatınızda size yol gösterici olacaktır. İşinize başlarken, mutlaka girişimcilik ruhunu, yenilikçi yönünü yansıtmanız gerekiyor. Bundan sonraki süreçlerde mutlaka iş dünyası ile yakın temas içerisinde olunuz. Umarım ilk adımını bugün attığınız bu yolda hep başarılı olursunuz'
diye konuştu.

SERTİFİKA DAĞITIM TÖRENİ

Konuşmaların ardından MÜSİAD Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nu tamamlayan kursiyerler sertifikalarını Vali Ersin Yazıcı, KOSGEB İnsan Kaynakları Daire Başkanı Recep Ali Erdoğan, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu'nun elinden aldı.

Kursa katılan genç girişimci adayları, seminerin çok başarılı ve faydalı geçtiğini vurgulayarak, bu şekilde bilinçli olarak iş hayatına atılmanın insanlara daha bir güven vereceğini belirttiler.

Tören, sertifika alan girişimci adaylarının toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI