Giriş çıkış kiralık yolcu ile çözüldü

Sarp sınır kapısında otobüslerde yolcu sayısını tamamlamak için otobüs firmalarından 5 er ları alıyorlar.

YÖREDEN HABER 1.06.2014 21:30:39 19 0
Giriş çıkış kiralık yolcu ile çözüldü
Sarp sınır kapısından Gürcistan”a geçiş yapıp ucuz mazot almak için giden bazı otobüsler yolcu sayısının az olması üzerine geri gönderiliyorlardı.
Sarp sınır kapısından Gürcistan”a geçiş yaparak ucuz mazot almak isteyen bazı otobüs firmaları gümrük kanununda yapılan değişiklikle otobüslerin yüzde 25 doluluk oranına ulaşması maddesi konunca çareyi kiralık yolcu ile çözdüler.

Sarp sınır kapısı Tünel girişinde bekleyen Gürcüler Batum”a geçiş yapacak olan ve doluluk oranının yüzde 25 i aşması gereken otobüslerden kişi başı 5 Ları( 7TL) alıyorlar.

BU KEZ YOLCU PARA ALIYOR

Sarp sınır kapısına 500 metre mesafede bekleyen gürcü kadın ve çocuklar kendilerine yevmiye verecek otobüs sahiplerini bekliyor. Aileleri ile birlikte tünel girişinde bekleyen Gürcüler her gün aynı yere gelerek nöbet tutuyor ve Batum”a geçecek olan otobüs veya minibüsleri bekliyorlar. Yolculuk için otobüsler ücret alırken bu kez Sarp sınır kapısında durum tersine döndü ve otobüs firmaları yolculara ücret ödemeye başladı.

Sarp sınır kapısından otobüsün kapasitesinin yüzde 25 ini dolduran otobüsler Batum”a geçerek ucuz mazot alıp dönüyorlar.
kay;Taraf53


 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI