GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT YAPILDI

GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT YAPILDI

YÖREDEN HABER 19.11.2019 07:48:25 54 0
GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT YAPILDI

Hayati Akbaş

HOPA-Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS Code) gereğince her takvim yılında icra edilmesi gereken tatbikat Park Denizcilik ve Hopa Liman İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen Hopa Limanında gerçekleştirildi. Tatbikat Hopa Gümrük Müdürlüğü, HOPAPORT, Hopa Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik Bot komutanlığı, İlçe Emniyet müdürlüğü, Hopa İlçe Sağlık grup başkanlığı, TEPE RSO (Tanınmış Güvenlik Organizasyonu) ve Hopa Limanı Güvenlik birimi koordinesinde gerçekleştirildi.

Tatbikata, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, Hopa Liman Başkanlığı, HOPAPORT Güvenlik yetkilileri,, Gümrük muhafaza kısım amirleri, HOPAPORT işletme birim müdürleri ve Liman Güvenlik sorumluları, Liman Güvenlik Amiri Hüseyin Yalçın ve Güvenlik Personeli katıldılar.

HOPAPORT Operasyon Rıhtımında gerçekleştirilen tatbikat ile ilgili bilgi veren Liman Güvenlik Amiri Hüseyin Yalçın gerçekleştirilen tatbikatın liman tesisine karşı güvenlik tehditlerinin önlenmesi ve karşı tedbirlerin geliştirilmesi, Sahil Güvenlik Hopa Bot Grup Komutanlığı İlçe Jandarma Komutanlığı, Hopa Sağlık Grup Başkanlığı ve Hopa Liman Başkanlığı arasında koordinasyon ve iş birliğinin geliştirilmesi maksadıyla yapıldığını belirtti.

TATBİKATTA HOPAPORT’A SABOTAJ DÜZENLEMEYE ÇALIŞAN 2 ZANLI YAKALANDI

Hopa Limanı ana operasyon terminalinde gerçekleştirilen Tatbikata Hopa Limanı saha alanı içinde şüpheli bir paketin konulduğunun ve paketi koyan zanlıların botla kaçmaya çalıştığının bildirilmesi üzerine başlandı. Liman Güvenlik Kamera kayıtlarının izlenmesi ile Şüpheli paketi koyan şahısların tespit edilmesi ardından şahısların yakalanmasına yönelik liman sahasında Sahil Güvenlik Bor Komutanlığı ve Liman Güvenlik birimlerince gerçekleştirilen operasyonda şahıslar kaçtıkları botla liman sahasından çıkmadan yakalanarak ilgili güvenlik birimine teslim edildi.

Güvenlik birimleri yakalanan kişilerin hareketlerinden şüphelenerek Liman İdare binası etrafında güvenlik önlemlerini artırarak ikinci bir şüpheli paket araması yaptılar. Bu arama sonrası idare binası yanında bulunan trafo yanında ikinci bir şüpheli paket bulundu. Pakette bomba bulunmaması tatbikatı izleyenlere de rahat bir nefes aldırdı.

TEPE GÜVENLİK “HOPAPORT’TA HER TÜRLÜ OLASILIK DÜŞÜNEREK TEDBİRLER ALINMIŞ VE PERSONEL BUNA GÖRE EĞİTİLMİŞTİR”.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı