Genel Müdür Sütlüoğlu yeni bir hizmet başlattı

Çaykur nihayet üreticilerin şikayetlerine duyarsız kalmaktan vazgeçti ve 24 saat hizmet verecek beyaz masayı aktif hale getirdi.

YÖREDEN HABER 20.05.2014 17:48:42 21 0
Genel Müdür Sütlüoğlu yeni bir hizmet başlattı
Çay üreticileri artık şikayetlerini ve sorunlarını anında Çaykur’a iletebilecek. Çaykur Genel Müdürlüğü 444 54 53 numaralı şikayet hattı olan 'Beyaz Masa'yı hizmete soktu. 

Konu hakkında Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu yaptığı yazılı açıklamada;Değerli üreticilerimiz hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. 2014 yılı yaş çay kampanyamız bütün hızıyla devam ediyor. Dün itibariyle 7.302 ton çay aldık, bir önceki gün ki rakamımız ise 8. 000 tondur. Önce ki günkü rakam kapasitemizin de üzerinde olan rakamdır. Gördüğünüz gibi yüksek düzeyde çay alıyoruz ve fabrikalarımızda bu çayı muntazam bir şekilde işliyoruz ve çalışmalarımız devam ediyor.

Bu sene yaş çayda ki kaliteyi düzeltme noktasında çok ciddi gayretlerimiz var. Bunu birçok defalarda anlattım bu çok önemli, çayımızın geleceği açısından çok önemli, bizim gelecek nesillerin mirasını sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere devretmemiz. Bizim çaydan geçindiğimiz gibi, okuduğumuz gibi, ihtiyaçlarımızı karşıladığımız gibi gelecek nesillerinde okuya bilmesi, ihtiyaçlarını karşılaya bilmesi bu kadar büyük bir kaynağın sürekli olarak bölgeye akışını devam etmesi bu işin sürdürüle bilir olmasında açısında olmazsa olmazımız yaş çayda kaliteyi yakalamaktı. Yaş çayda kalite olmazsa kuru çayda kalite olmaz. Dolayısıyla bu çayın devamlılığı olmaz Allah korusun gelecekte hemen komşumuz Gürcistan da olduğu gibi çay bahçeleri dikenlik olur, dağınık olur. Fabrikalar viraneye döner.

24 saat çay sezonunda bölgede gördüğümüz olağanüstü canlılık olağanüstü hareket olmaz. Bölgeler ekonomisi çöker. Geleceği olmaz şuanda diyelim Rize ilimizde 350.000 insan yaşıyorsa çay bölgesinde 1 milyon insan yaşıyorsa bu 10.000’lerle ifade edilen rakamlara düşer çok ciddi bir göçtür. Biz bunun için kendi insanımızın, hemşerilerimizin, kardeşlerimizin geleceğini kurtarmak daha iyi bir yere taşıyabilme gayreti içerisindeyiz. Yoksa hemşerilerimize zahmet çektirmek sıkıntı vermek gibi bir maksadımız olamaz. Biz hemşerilerimizi, kardeşlerimizi çok seviyoruz. Çok sevdiğimiz içinde yanlışlarından onları uzak tutmaya ve doğru olanı yapmaya onları yönlendirmeye çalışıyoruz.

Yaptığımız bu çalışmalar sonucunda yaş çay kalitesinde önemli bir miktar düzelme olduğunu müşahede ettim. Ben bütün fabrikaları geziyorum. Gündüz, gece, gece yarısından sonra, sabaha karşı her saatte fabrikalarımızı denetliyorum. Bir düzelmeye doğru gittiğimizi görüyorum. Ama daha alacağımız çok yol var. Ben duyarlı davranan, söylediklerimizi yapan bezlerini açıp çaylarını havalandıran şöyle bir elden geçiren evsaf dışı çayları ayıklayan daha doğrusu bunları hiç alım yerine gelmeden kendi evinde bu işleri yaparak getiren üreticilerimize çok teşekkür ediyorum. Anlayışlarından dolayı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum ve bu konuda ki uygulamalarımızı daha da titizlikle yerine getirilmesi noktası hususunu da bir kere daha istirham ediyorum.

Fabrikalarımızda önceden de birçok defalarca açıkladık. Genel müdürlüğümüz de 24 saat sizlere hizmet verecek şekilde organize olduk. Fabrikalarımızda gece vardiyasının gelip yerleşmesi saatine kadar yani saat 01.00’lere kadar fabrika müdürlerimiz fabrikalarında olacaklar. Fabrika müdürlerimizin gittiği saatte ise fabrika müdür yardımcılarımız fabrikada olacak. Yani 24 saat fabrikada ya müdür ya da müdür yardımcısı olacak. En üst düzeyde ki yöneticiler üretimi takip edecekler. Her şekilde her saatte yetkililere ulaşma şansınız var.

Ayrıca Genel Müdürlüğümüzde oluşturduğumuz 444 54 53 numaralı beyaz masaya da 24 saat müracaat edebilirsiniz.

Genel Müdürlüğümüz’de de nöbet sistemi oluşturduk. Daire başkanlarımızın her biri her gün Genel Müdürlüğümüzde nöbet tutuyor. Vatandaşımız 444 54 53 numaralı telefonu aradığı zaman ilgili arkadaşımız burada ki nöbetçi daire amirime iletiyor. Daire amiri fabrika müdürüne veya müdür muavinine iletiyor. Vatandaşın şikâyeti anında çözülebilecek şikâyet ise anında çözülüyor ve bu şekilde sezonun, sürgünün en verimli en sağlıklı en az sıkıntılı şekilde yerine getirilmesi noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Günlük gelen şikâyetler gerek beyaz masada ki arkadaşlarımızdan tarafından gerekse burada ki nöbetçi amir tarafından her gün yazılı olarak benim önüme geliyor. Ben ne olduğunu nelerin yapıldığını, nelerin yapılamadığını bizzat birebir takip ediyorum.

Ben bu sezonu hayırlara vesile olmasını güzelliklere, mutluluklara vesile olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum. Tekrar üreticilerimize gösterdiklerini anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. İşçi sayımız az bu sene işçi almak istedik ama bu mümkün olmadı. Gerekli izinler çıkmadığı için izin alamadık çok az sayıda kıt sayıda işçilerimizle bu üretimi yapıyoruz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz bu nedenle alım yerlerinde bazı eksiklikler olabilir, bazı sıkıntılar olabilir. Bunları da en asgari seviyede tutmaya çalışıyoruz. Bu konuda da üreticilerimizin, hemşerilerimizin anlayışını bekliyoruz, desteklerini bekliyoruz. Şimdiden yapacakları yardımları içinde teşekkür ediyorum. Tekrar saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.




Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI