Gemi İnşaat Programına 40 öğrenci alınacak

KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Gemi İnşaatı Programı’na 40 öğrenci alınması YÖK (Yüksek Öğretim Kurulu) tarafından onaylandı.

YÖREDEN HABER 1.04.2014 17:37:58 12 0
Gemi İnşaat Programına 40 öğrenci alınacak
  
    KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı’dan alınan bilgiye göre, MYO bünyesinde açık bulunan Gemi İnşaatı programı için öğrenci alınması, KTÜ Senatosu tarafından uygun görüşle YÖK’e sunulmuştu. Yeterli öğretim elamanı bulundurma, derslik sayısı, laboratuar sayısı, konumu ve diğer şartları taşıyan MYO Müdürlüğü bünyesinde Gemi İnşaatı Programına 40 öğrenci alınması konusunun YÖK tarafından onaylandığı öğrenildi.

Sürmene Çamburnu’nda tersane bölgesinde bulunan Gemi İnşaatı alanında duyulan ara eleman (tekniker) ihtiyacı bölüm mezunları tarafından karşılanabilecek. KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümünün de tamamlayıcısı durumunda olan Gemi İnşaatı Programından mezun olan öğrenciler, tüm tersanelerde ve gemi tasarım bürolarında Gemi İnşaatı Teknikeri olarak da görev yapabilmekte.

KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu’nda, Elektrik Programı, Elektronik Teknolojisi Programı, Makine Programı ve Mekatronik Programı’nda 600’e yakın öğrenci eğitim-öğretim gördüğü öğrenildi. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı