Geleneksel yemek devam etti

Rize-Pazar Cumhuriyet Mahallesinde Kurban Bayramın namazından sonra geleneksel sabah kahvaltısı devam etti.

YÖREDEN HABER 4.10.2014 21:51:18 58 0
Geleneksel yemek devam etti
 Mücahid UZUN-PAZAR
Her Bayram'da Cumhuriyet Mahallesinde bir araya gelen gençler bu Bayram'da da geleneği bozmadılar.

Kurban Bayram Namazı İçin Cumhuriyet Mahallesi Şehitler Camine gelen gençler Kurban Bayram Namazını eda edip topluca bayramlaşma merasimi gerçekleştirdiler.

Ardından Mahalleye çıkan gençleer burada toplu halde kahvaltı yaptılar.Kahvaltıya Mahallenin en kıdemli yaşlısı Halit Uzun'da eşlik etti.Halit Uzun kahvaltı için' Ben 67 yaşıma geldim.Bu mahallede yaşlılarımız da bu geleneği sürdürüyorlardı.O dönemde mahalle çok kalabalıktı.Katılım da fazla olurdu.Daha sonra Mahalle tek tek boşaldı.

Bir kısmı İstanbul ve Ankara'ya gitti.Şehir merkezine indiler.Bazıları İstanbul ve Ankara'dan tatillerini bayrama ayarlayarak gelip yemeğe katılıyorlar.

Bu gençlerş tebrik ediyorum.Her geçen gün toplumda gençler arasında bozulma yaşanırken,bu gençler birlik ve beraberliklerini en azından bayram günleri göstermiş oluyorlar.

Buraya gelen gençler akşamdan evlerinde hazırlık yapıyorlar.Her biri farklı kahvaltı türleri getirip ortak kahvaltı yapıyorlar.Bende mahallenin kıdemlisi olarak Çay demleyip eşlik ediyorum'dedi. 










Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı