Gazeteciler sordu Başkan Kasap cevap verdi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, iki yılı dolduran Belediye Başkanlığında yapmış olduğu icraat ve hizmetleri Rize basınıyla paylaştı. Rize Belediyesi Kale Çay bahçesinde gerçekleşen basın toplantısında, Serbest Gazeteci-

YÖREDEN HABER 14.04.2016 16:14:54 24 0
Gazeteciler sordu Başkan Kasap cevap verdi.
Haber ;Bayram Ali Kavalcı

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, iki yılı dolduran Belediye Başkanlığında yapmış olduğu icraat ve hizmetleri Rize basınıyla paylaştı. Rize Belediyesi Kale Çay bahçesinde gerçekleşen basın toplantısında, Serbest Gazeteci-Yazar Bayram Ali Kavalcı ve Rize de görev yapan çok sayıda yazılı ve görsel basın mensuplarının sorularını da cevaplayan, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize’nin sayıları yüzleri bulan, çok farklı sektörlerde ticaret yapan ve sektörlerinde markalaşmış olan en eski esnafların bulunduğu, Belediye bloklarının yıkımı ile ilgili soruya şu cevabı verdi. Başkan Kasap, ”Şehrimizin en önemli merkezinde bulunan, işlev ve görsel olarak artık şehrimize yakışmayan, güzelliğini ve de özelliğini kaybetmiş olan bu bloklarla ilgili çalışmalarımızı illeri tarihlerde değerlendireceğiz. Çünkü bu blokları kaldırmak şimdilik çokta kolay değildir. Burada yarım asırdır ticaret yapan esnaflar mağdur olmadan bu projeyi hep birlikte hayata geçireceğiz. Şimdilik bu çalışmayı geciktirmek zorunda kaldık. Şu an önceliğimiz bu değil, 3 yıl içinde bu çalışmayı tekrar gündeme alacağız. ”diye konuştu.
Rize Belediye Prof. Dr. Reşat Kasap, “Görev alanımızda bulunan bütün çalışmalarımızı üç kategoride değerlendiriyoruz. Alt yapı, çevre, ışıklandırma, görsellik, yöresellik ve şehrin her alanda marka şehir çalışmalarımız ve de 10 numara projelerimizdir. Sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmalarımızın birçoğuyla şehrimiz bu dönemde tanışmış oldu. Sosyal kültürel çalışmalarımızda, milli ve manevi gün, ay ve bayramlarımızda ve bilhassa Ramazan ayı etkinlikleri, yaz sporları, panel ve çeşitli kültürel çalışmalarımızı halkımız ve ailelerin, gençlerin, çocuklarını n çok çeşitlilik, profesyonellik, kalite, gelenek ve göreneklerimize doğrultusunda hayata geçirmiş olduğumuz bu etkinliklerimizden halkımız çok mutlu olmakta. Ve bizlere geri dönüş olarak, yüzlerce teşekkür ve tebriklerle geri dönüşüm yaparak, bu sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizin çoğalarak devam etmesindeki mutlulukları ifade etmektedirler. ”dedi.
Rize Belediye Başkanı Kasap, “Ülkemizin dört mevsimi doğa harikası şehrimiz hızla gelişme ve büyüme noktasında artık kabuğunu kırmıştır. Ülkemizin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük tünel olacak olan, Ovit tünellimizin tamamlanmasına sayılı aylar kalmıştır. İlimizde yapılan 5 yıldızlı otel ve tesislere hazır hale gelmeliyiz, bu nedenle çeşitli büyümeye yönelik çalışmalar içinde, lojistik üst, OSB, sempozyum ve eğitsel çalışmaların içindeyiz. Kent olarak hazır olmalıyız. Üniversitemizden iyi yararlanmalıyız, akademisyen olarak bu eğitimlere ağırlık verdik, daha çok vermeye devam edeceğiz. Halkımızın merakla beklediği Küllüye Merkezimizin yapımı ile ilgili çalışmalarımız hızla devem etmektedir. Belediye, mimari yapısı ve dokusuyla kentin genişleme alanı üzerinde yeni bir merkez olarak öngörülen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteklediği Rize Sahil Külliye projesinin son adımları atılmaktadır. Söz konusu Camii yerleşkesi için Anroşman işlemi tamamlanmış, Bakanlıktan dolgu müsaadeleri alındıktan sonra Mavi şehir (camii külliyesi) ne belediyemizce ruhsat verilebilecektir. Yine şehrimizin ekonomik, turistik ve sosyal hayatı geleceği için çok önemli bir projemiz olan ve toplam 118 dekar alana sahip Isırlık Tabiat Parkı’nın gelişme planı çalışmaları tamamlanmış, 2 Etap şeklinde hazırlanmıştır. 1. Etabın yapım işi başlatılmış ancak kötü hava koşulları nedeniyle 28 Aralık – 15 Mart tarihleri arası yüklenici firma fiilen arazide çalışmalara başlayamamıştır. 2. Etabın ihale hazırlıkları da tamamlanan Isırlık Tabiat Parkının 1 Nisan 2016’da çalışmaları başlatılacaktır. Isırlık TP Peyzaj Uygulama Projesi kapsamında 118 dekar alanda; Tanıtım Merkezi, Kır Lokantası, Mescit, 2 adet Kır Kahvesi, Giriş Kontrol Ünitesi, 9 adet Yöresel Ürün Satış Birimi, 3 adet WC ve Çocuk Bakım Ünitesi, 2 adet Büyük Kamelya, 100 araçlık Otopark, 2 adet Cep Otoparkı, 108 adet Çatılı Piknik Ünitesi ve Kamelya, Barbekü, Aydınlatma ve İçme Suyu Üniteleri, Spor Alanları, Çocuk Oyun Parkları, Anıt Çeşme, Seyir Terasları, Araç ve Yaya Yürüyüş Yolları, Ahşap Korkuluk ve Peyzaj Düzenlemesi yapılacaktır. 1.Etabın ihalesi kapsamında; 1 adet Kır Kahvesi, Giriş Kontrol Ünitesi, 9 adet Yöresel Ürün Satış Birimi, 2 adet WC ve Çocuk Bakım Ünitesi, 100 Araçlık Otopark, 68 adet Çatılı Piknik Ünitesi ve Kamelya, Barbekü, Anıt Çeşme, Yürüyüş Yolları ve Seyir
Terasları, Ahşap Korkuluk ve Peyzaj Düzenlemesi yapılacaktır. Yine merakla beklenen Meydan projemizle ilgili ruhsatlandırmayı sonuçlandırmış olduk. İki yeşil kardeş şehir Rize ve Bursa Büyükşehir belediyeleri birçok alanda işbirliği yaparak Rize Cumhuriyet meydan projesini de hayata geçirme çakışmalarına yakında başlanacaktır. Meydan projesi kapsamında Karakol yerinin yıkıldığı, 2 Nolu sağlık ocağı olarak kullanılan alanın mülkiyetinin belediyemize devrinin akabinde hemen yıkımına başlayacağız.
”dedi.
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın, hassasiyetle üzerinde durduğu konulardan bir tanesi de bölgenin doğru, yaşanabilir ve sürdürülebilir plana kavuşması için İmar planı altlığı olan harita ve jeoloji- jeoteknik etüt ve haritaları ile revizyon çalışmalarımızdır, diyen Başkan Kasap,”Hali hazır haritalarımız 2016 Haziran ayı itibarı ile belediyemize teslim edilecektir. Jeolojik haritalar 2016 Mart ayı itibarı ile İller Bankası tarafından ihaleye çıkartılacaktır. Ankara’da İl Bank Genel Müdürlüğü’nde yapılan görüşmeler sonucu bu işin yapım bedelleri Çevre Şehircilik Bakanlığı ve İl Bank Genel Müdürlüğü nezdinde hibe ile Rize’nin imar planı, şehrin düzenli görünümü için kullanılıp, geleceğe yönelik yapılabilecek projelerin önünün açılmasına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
Şehri merkezinde zaman, zaman meydana gelen su kesintileri ve arızalarıyla ilgili konuşan, Başkan Kasap, “Rize merkez mahallelerine Su ve Kanalizasyon altyapı hizmetlerini gerçekleştirmek için ikinci yılda, 6150 metre yeni içme suyu hattı döşendiğini; Su arıza biriminin, 4600 metre uzunluğunda eskiyen asbest (açb) boruları sağlıklı ve dayanıklı olan çelik düktil borularla değiştirip, Belediye sınırları içerisinde çeşitli çaplarda toplam 13.500.m yeni kanalizasyon hattı, 10.500m uzunluğunda yağmur suyu hattı yapılarak, 2700 adet şikâyete (kanalizasyon, yağmur suyu tıkanıklığı, baca, parsel vb.) arızaların onarımına cevap verilmiştir. Sosyal sorumluluğumuz ve acıyı paylaşma, üzüntüye ortak olma noktasında, şehrimizde hakkın rahmetine kavuşan vatandaşlarımızın cenazesinin yıkanması, kefenlemesi ve mezar tahtası hizmetleri, Rize Belediyesi Mezarlık Şefliği bünyesinde Ekrem Orhon mahallesi Sahil Camii yanında oluşturulan Morg ve Gasilhane ünitesinde verilmektedir. İkinci yılımızda da bu hizmetten 1195 kişi ücretsiz faydalanmıştır ”dedi.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Kasap, Rize’nin Turizmine yardımcı olacak teleferik çalışmalarında 804 Ada 4 nolu parselin kamulaştırılma çalışmaları tamamlanmış, güney güzergâhının da tamamının kamulaştırıldığını söyleyerek son noktaya gelinmiştir dedi. Başkan Kasap, Ayrıca “
Yaş sebze meyve ve balık ticaretinin kalite, standart ve sağlık kurallarının uygun olarak serbest rekabet sistemi içerisinde yapılmasını sağlamak için, Hal müdürlüğünde üretici ve tüketiciler ile yaş sebze ve meyve ticaretini meslek edinenlerin çıkarlarını korumak, toptancı hallerini modern ve çağdaş bir alt yapı sistemine kavuşturmak amacı ile yeni düzenlemeler yaptık.“ dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI