Fırtına Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Hazırlanıyor

Rize valiliğine bağlı imar müdürlüğü Fırtına Vadisinde çalışma başlatarak Koruma amaçlı imar planını hazırlamak için harekete geçti.

YÖREDEN HABER 12.03.2017 14:30:13 27 0
Fırtına Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Hazırlanıyor
Cemil Kus (Çamlıhemşin)
Yıllardır Fırtına vadisinde yaşayan vatandaşları mağdur eden faktörlerin başında gelen ''Koruma amaçlı İmar Planı'' eksikliği ortadan kalkıyor.

Ayder yaylası gibi bir turizm merkezine sahip olan Fırtına vadisi yıllardır plansız yapılaşma yüzünden gelen turistleri bile rahtsız ediyordu. Rize valiliğine bağlı imar müdürlüğü bu konuda çalışma başlatarak Koruma amaçlı imar planını hazırlamak için harekete geçti.

YAPILAŞMALAR DEVLET KONTROLÜNDE OLACAK

Bölge halkının ve yatırımcılarının en büyük sorunu olan ruhsat sorunu plan tamamlandıktan sonra ortadan kalkacak. Şimdiye kadar bölgede gün geçtikçe gelişen turizm karşısında gelen turist ve misafirlere cevap verebilmek için zorunlu olarak kaçak yapılaşmaya giden vadi halkı bundan sonra izinli olarak Devlet kontrolünde evini iş yerini yapabilecek ve çarpık ve düzensiz yapılan yapılaşmaların önüne geçilecek.

KAÇAK YAPILAŞMA ORTADAN KALKIYOR

Daha önceleri eksik olan Koruma amaçlı imar planının eksikliği yüzünden izin alamayan ve zorunlu olarak kaçak yapılaşmaya giden bölge halkı artık gerekli makamlardan izin alabilecek ve düzenli olarak Devlet kontrolünde yapılaşma yapabilecek.

PROJE YIL SONUNA KADAR HAYATA GEÇİRİLECEK

İmar planı Çevre ve Şehircilik bakanlığının onayının ardından uygulamaya konulacak. Koruma amaçlı imar planının bu yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI