Fırınlara Ramazan Denetimi Yapıldı

Pazar Belediyesi Zabıta ekipleri Ramazan ayı dolayısıyla ilçede bulunan ekmek ve pide fırınlarını denetledi.

YÖREDEN HABER 8.06.2016 18:17:23 100 2
Fırınlara Ramazan Denetimi Yapıldı
Naci Güven
Belediye Başkan yardımcısı Enver Ergenç, Belediye Sağlık işleri yetkilisi Nazmi Uçar ve Zabıta amiri Turgut Göral ile zabıta memurlarının da katıldığı denetimlerde, hijyen, hijyen eğitim sertifikası ve ekmek gramajları ile ilgili incelemelerde bulunuldu.
Ergenç, kurallarla uyan esnafa teşekkür ederken, eksiklikler konusunda da uyarılarda bulundu.
Denetimler hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ergenç, fırınlara denetimleri belli aralıklarla yaptıklarını, Ramazan ayı geldiğinden dolayı sıklaştıracaklarını belirterek, “Bu işletmelerde şu ana kadar yaptığımız denetimler sonucunda Ramazan pidesinde gram standardına uyulduğunu gördük. Diğer kurallar hakkında bilgilendirme yaptık. Fırınların imalathaneleri, personelin temizliği, ortamın sağlığa uygun olup olmadığını yerinde görerek denetledik. Bazı eksiklikleri tespit edip kendilerine söyledik. Şunu açıkça söyleyebilirim, üretim yerlerinde sağlığa uygunluktan yoksun alanlara rastlamadık. Amaç vatandaşımızın sağlıklı ve hijyenik şartlarda usulüne uygun gıdalar tüketmesini sağlamak. Müşterinin de elini değdirmeden ekmeği alacak bir ortam sağlamak ” dedi.
Denetimlerin periyodik aralıklarla sürdürüleceğini ve eksiklikleri tamamlamayanlar hakkında cezai işlemler uygulayacaklarını belirten Ergenç, önemli bir gıda maddesi olan ekmeğin sağlıklı ortamlarda üretiliyor olmasına azami özen gösterdiklerini sözlerine ekledi. 






Anahtar Kelimeler:
Egemen
9.06.2016 10:59:40
denetleme işi gayet mantıklı ama belediye ekiplerinin gramaz ölçüm sistemi açıkçası mantıksız, gidilen her fırının kendi terazisiyle ölçüm yapılması sağlıklı değil

Mehmet
9.06.2016 15:08:01
Ramazandan sonra da denetimler devam etmeli...buna gercekten ihtiyaç var hayırlı ramazanlar...

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI