ESNAFIN GURUR GÜNÜ

Vali Ersin Yazıcı, Ahilik Haftası nedeniyle kendisini ziyaret eden Esnaf ve Sanatkâr Temsilcilerini makamında kabul etti.

YÖREDEN HABER 24.09.2014 13:11:21 14 0
ESNAFIN GURUR GÜNÜ


    Ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkârlar ile bunların örgütlerinde yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla gerçekleştirilen ‘Ahilik Haftası’ etkinlikleri Rize’de başladı. Hafta nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlenecek.
 
     Ticaret İl Müdürü Şaban Yakıcı, Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muammer Atılgan, Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşlarının Temsilcileri ile Rize’de yılın Ahisi seçilen Turgut Yaşar Sağbaş’dan oluşan heyet, Vali Yazıcı’ya nezaket ziyaretinde bulundu.
 
    Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muammer Atılgan Vali Yazıcı'ya esnaflara verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, Ahilik Haftası'nı kutladı.
 
    Ahilik Haftasını kutlayan Vali Ersin Yazıcı ise “Rize’de düzenlenecek olan Ahilik Haftası etkinliklerinin de, esnaflarımızın sorunlarının çözümüne katkı sağlamasına ve esnaflarımızın bol kazanç elde etmesine vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
 
    Vali Yazıcı yaptığı konuşmada, Ahilik Teşkilatının tarihsel gelişimi ve bu kültürün günümüzde de yaşatılmasının önemine vurgu yaparak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
 
    Vali Ersin Yazıcı, konuşmasının devamında şunları söyledi:
 
    “Ahilik Kültür Haftası münasebetiyle, tüm esnaf ve sanatkârımızı her zaman olduğu gibi dostluk, kardeşlik, doğruluk ve dayanışma içinde kendilerine bereketli ve helal kazançlar diliyorum”.
 
    “Rizeli hemşehrilerimizin bu değerli mirasa sahip çıkmasını ve onun taşıdığı evrensel değerleri yaygınlaştırmasını diler, bu vesileyle tüm esnaf ve meslek kuruluşlarının 'Ahilik Haftasını' kutlar, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Ahilik haftası nedeniyle Ticaret İl Müdürlüğü ve Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (RESOB) tarafından Küçük Sanayi Sitesinde bir araya gelen esnafa Ahi yemeği ikram edildi.
 
 Birçok esnafın katıldığı yemeğe Vali Ersin Yazıcı ile İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı da katıldı. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI