Eski Pazar Kayakamı Güney'e veda töreni düzenlendi

İçişleri Bakanlığı Kararnamesi ile Sinop Boyabat Kaymakamlığına atanan Rize Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin GÜNEY idaremiz çalışanlarıyla vedalaştı.

YÖREDEN HABER 5.10.2014 14:42:20 91 1
Eski Pazar Kayakamı Güney
Rize’nin vizyon olarak öne çıkmasında büyük katkı sağlayan projelere imza atan Ümit Hüseyin Güney, veda ziyareti kapsamında Özel İdare Genel Sekreterliği görevini devrettiği Vali Yardımcı Şefik AYGÖL’ü makamında ziyaret etti. Özel İdare Genel Sekreter Yardımcıları ve Birim Müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarette Güney’e Veda seremonisi düzenlendi.

Kendisi için düzenlenen veda seremonisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek yaptığı konuşmada, Mülki İdare Amirliği mesleğinde ayrılıkların sürekli olacağını, bunun da bu mesleğin bir cilvesi olduğunu belirten Güney, “Önemli olan geride hoş bir seda bırakabilmektir. Bu işi bizlerden çok daha kaliteli yapabilecek arkadaşlarımız mevcut. Şefik beyin aldığı bayrağı bundan çok daha yukarı noktalara götüreceğinden en ufak bir şüphem yok. Hiçbir zaman meslek taassubu içerisinde bulunmadık. Ama şunu da herkes gibi sizlerde takdir edersiniz ki mülki idarenin profesyonel yöneticilikten gelmiş olan bir duruşu bir objektifliği ve bazı hassasiyetleri var. Bu konuda mülki idare mesleğine mensup bir meslektaşımın bu görevi devralmış olması burada elde edilen kazanımların kaybedilmemesi ve bunların Rize’ye daha iyi hizmet daha iyi yatırım ve güzellikler getirmesine vesile olacağına olan inancım tam.” dedi.

İl Özel İdaresi Türkiye’nin geldiği noktayı doğru kavrayan kurumsallaşmayı ve insan gücünü iyi değerlendirdiğinin altını çizen Güney, “Özel İdarede yapmış olduğumuz değişim ve oluşumu kurumumuzdaki gerek müdürlerimizle gerekse memur ve işçi personellerimizle en güzel şekilde yapmaya tüm gücümüzle çalıştık. Yatırımlar konusunda ilimizin en ücra köşesine kadar hizmet götüren bir anlayışla çalıştığınızı belirtmek istiyorum. Bu anlamda gelecekte ilimizin vizyon olarak öne çıkmasında büyük katkı sağlayan projelere imza attık.  İdari anlamda yaptığımız her iş ekip çalışmasıyla, bir istişare neticesinde ortaya çıkmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.
Sonucu ne olursa olsun hiçbir zaman doğru bildiklerimden, inandığım, ülkeme milletime faydalı olacağını bildiğim şeylerden geri adım atmamayı prensip olarak benimsediğini dile getiren Güney; “Çalışmalarımızı yaparken özellikle beraber çalıştığımız sayın valilerimizin himayesi, yol göstericiliği bizlerin en büyük desteği olmuştur. Ben çalıştığımız valilerimize şükranlarımı arz ediyorum. Yine il genel meclisimize ve başkanlarına siyasetin tüm kurum ve müesseselerine bizlere burada bu hizmetleri yapma konusunda fırsat verdikleri için, destek oldukları için teşekkür ediyorum. Bizimle bu zorlu paylaşan, gece gündüz demeden mesai kavramı gözetmeksizin bu hizmet yarışında çalışma arkadaşlarım olan değerli müdürlerimize, memurlarımıza, işçi kardeşlerimize hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.
Güney’in konuşmasından sonra Vali Yardımcısı Genel Sekreterimiz Şefik AYGÖL, Sayın GÜNEY’in kendilerine devrettiği bayrağı daha yukarılara taşıyacaklarını kaydederek Ümit Bey’e kurumumuz ve ilimiz için yaptıkları özverili çalışmalarından ötürü kendilerine görev yaptığı süreye de atıfta bulunarak hazırlanan plaketi kendilerine sunarak teşekkürlerini sundu.
Veda seremonisinden sonra idaremiz personeliyle tek tek vedalaşan Güney’e İl Özel İdaresi olarak yeni görevinde başarılar diliyoruz.


 

Anahtar Kelimeler:
Emin kanbur
5.10.2014 22:23:41
Ilimizin hizmet tarihine tahinde ismoni altin harflerle yazdiran nadir sahsiyetlerden biridir Sn. Guney devletimizden hizmet bekleyen bu milletin senin gibi gozu pek yurekli vicdanli burokratlara ihtiyaci var bugun burdaydin bizler sanslliydikyarin bu sans guzel ulkemin diger koselerindede olacal yolun ve bahtin acok olsun yurekli valim.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı