Erdoğan'ın Rize Programı Netleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü öğlen Rize'ye geleceği ve buradaki 3 günlük ziyaret programı belli oldu.

YÖREDEN HABER 19.05.2016 13:45:30 24 0
Erdoğan
20 Mayıs 2016 da Rize'ye gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da Ankara'dan Trabzon'a hareket edecek. Trabzon Havalimanından Rize'ye gelecek olan Erdoğan, Cuma Namazı'nı Sahil Camii'nde kılacak. Erdoğan, 14.30'da Kültür Park'ta Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenleyeceği Ödül Töreni ve öğle yemeğine katılacak. Buradaki programı ardından Güneysu ilçesine giderek evinde dinlenmeye çekilecek. 
Ertesi gün 21 Mayıs Cumartesi programı ise Artvin Yusufeli'ne giderek inşası devam eden barajlarda inceleme yapacak. Aynı gün 14:00'te tekrar Rize'ye dönecek Erdoğan, Ziraat Çay Bahçesinde çay toplama faaliyetine katılacak. 16.00'da Cumhuriyet çay fabrikasını gezecek. Pazar günü ise Güneysu ilçesinden saat 13.30'da ayrılacak. Buradan Trabzon'a, oradanda Ankara'ya geçecek. 
RİZE, SAHİL CAMİİNDE BULUŞACAK
AK Parti Rize İl başkanı Muhammed Avcı katıldığı canlı yayın programında Cumhurbaşkanıyla bir araya gelmek isteyen vatandaşları Sahil camiinde Cuma namazına davet etti. Ayrıca namaz öncesi aziz şehitlerimiz için mevlidi şerif ve kuranı kerim okutulacağını söyledi.
AK Parti Rize İl başkanı Muhammed Avcı katılığı canlı yayın programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize programı hakkında bilgiler verdi.
İl Başkanı Avcı gerek telefonlarla gerekse de sosyal medya kanalıyla Rizeli hemşerilerinin  ‘nasıl cumhurbaşkanıyla buluşabiliriz?’ sorularını kendilerine yönelttiğini ifade etti. İl başkanı Avcı Cumhurbaşkanının sahil camiinde cuma namazına katılacağını ve orada namaz sonrası hemşerileriyle bir araya geleceğini belirtti. Bazı vatandaşlarımızın yer olur mu diye soruları oluyor. Sahil camiinde takriben 15 bin kişinin namaz kılabileceği vatandaşlarımızın ibadetlerini rahatlıkla eda edebileceği bir ortamın hazırlandığını söyledi.
15 bin kişi namaz kılabilecek
İl Başkanı Avcı cumhurbaşkanının geliş haberiyle birlikte şehirde bir heyecan oluştuğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımızın geleceğini duyulduğu andan itibaren vatandaşlarımızdan ‘hangi programlara katılabiliriz?’ gibi sürekli telefonlar alıyoruz. Nasıl cumhurbaşkanımızla buluşabiliriz diyorlar bizlere. Vatandaşlarımızın da bilgi sahibi olabilmeleri açısından hemen buradan ifade edelim. Cumhurbaşkanımız Cuma namazını sahil camiinde kılacak. Orada müftülüğümüz bir organizasyon gerçekleştiriyor. Şehitlerimiz için mevlidi şerif ve kuran tilaveti okunacak. Orada şu anda ciddi bir hazırlık yapılıyor bizde bu hazırlıklara katkı veriyoruz.  Bütün vatandaşlarımızın rahatlıkla ibadetlerini gerçekleştirmeleri için hasır temini gerçekleştiriyoruz. Takriben 15 bin kişisinin orada namaz kılabileceği bir ortam oluşturacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Cuma namazını bütün Rizeli hemşerileriyle birlikte eda edecek. Hiç kimsenin biz geliriz de namazımızı kılabilir miyiz diye bir endişesi olmasın orada vatandaşlarımızın ibadetlerini gerçekleştirmesi için bütün hazırlıklar yapılmıştır. Cuma sonrasındaki programı 14:30 da başlayacak. O saate kadar Cumhurbaşkanımız cami ve çevresinde kalmayı düşünüyor. Vatandaşlarımızla orada hasbıhal etmeyi düşünüyor. Muhtemelen bir selamlama konuşması da gerçekleşebilir. Yarın Cuma namazında bütün hemşerilerimizi sahil camiinde bekliyoruz.” dedi.
  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI