ENSAR VAKFI RİZE ŞUBESİ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

Rize’de kurulduğu günden bu yana pek çok faaliyete öncülük yapan Ensar Vakfı Rize Şubesi, Antalya'da yapılan Ensar Vakfı 5. Türkiye buluşmasında en çok yurdu ve en çok öğrencisi olan şube olma başarısını yakaladı.

YÖREDEN HABER 29.11.2016 17:36:22 126 0
ENSAR VAKFI RİZE ŞUBESİ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ensar Vakfı Rize Şubesi Başkanı Fethullah Şen, Ensar Vakfı Rize Şubesinin kurulduğu günden bu yana pek çok faaliyete öncülük yaptığını ifade ederek, şubenin 28 Şubat sürecinin o soğuk ve fırtınalı günlerinde dahi varlığını ve faaliyetlerini kesintiye uğratmadan devam ettirdiğini kaydetti.

28 Şubat süreci döneminde daha konferanslar şeklinde faaliyetler düzenlediklerini kaydeden Şen, daha sonra özellikle Rize'de üniversitenin kurulması ile beraber faaliyetlerini daha çok öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelttiklerini belirterek, '
Bu amaçla yurt faaliyetlerine yoğunluk verdik. 17-25 Aralık sürecinden sonra malum yapı ile yollarını ayırmak isteyen ve üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler için tercih edilen bir adres olduk.

Yurtlaşma oranımızı daha çok kız öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamak üzere artırdık. Şu anda Rize ili sınırları içerisinde 4 kız, 1 de erkek yurdu var.

Bu yurtlardaki toplam kapasitemiz şu an itibariyle 700 öğrenci barındırabilecek sayıya ulaştı.

Bu yurtların ikisi Çayeli ilçesinde, üçü de Rize merkezde öğrencilerimize hizmet vermektedir. Önümüzdeki iki yıl içerisinde açacağımız yeni yurtlarla beraber yatak kapasitemizi 1000 öğrenciyi barındırabilmeye ulaştırmayı hedefliyoruz.

Bu çalışmaların tek kişinin çabalarıyla yürütülmesi mümkün değildir. Ekip çalışması ile ancak mümkündür. Ekibimizle uyumlu bir çalışma neticesinde de Antalya'da yapılan Ensar Vakfı 5. Türkiye buluşmasında Rize şubesi en çok yurdu ve en çok Öğrencisi olan şube oldu.

Ödülümüzü de Cumhurbaşkanımızın oğlu Bilal Erdoğan beyden almanın haklı sevinci ve gururunu yaşadık. Bu günleri bizlere yaşatan Allah'a sonsuz hamdüsenalar olsun. Bu başarının ilimize kazandırılmasında emek ve gayreti olan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Ayrıca kuruluşundan bu yana şubemizin her zaman içerisinde bulunan, başkanlığını yapan, maddi ve manevi desteğini bizden hiçbir zaman esirgemeyen Rize Milletvekilimiz Sayın Hasan Karal beye diğer milletvekillerimiz Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak beylere de teşekkür ediyorum.

Elde ettiğimiz başarı üzerimizdeki yükümüzü ve sorumluluğumuzu daha da artırmıştır. Zirveye ulaştıktan sonra zirvede kalabilmenin daha zor olduğunu biliyoruz. Bundan sonraki dönemde de bunu göz önünde bulundurarak ve bu bilinç ve sorumluluk içerisinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu çalışmalarımızda tüm arkadaşlarımıza kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
' diye konuştu.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı