EN UZUN TÜNEL ULAŞIMA AÇILDI

EN UZUN TÜNEL ULAŞIMA AÇILDI

YÖREDEN HABER 5.08.2019 08:05:52 72 1
EN UZUN TÜNEL ULAŞIMA AÇILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Deriner Barajı üzerinde Artvin-Erzurum Karayolu’nun 16.Kilometresinde bir süredir inşaatı devam eden 2 Bin 277 Metrelik Karayolu Tüneli ulaşıma açıldı. Bu güzergâhta daha önce karayolu ağı olarak kullanılan mevcut yolda yaşanan heyelan tehlikeleri nedeniyle ulaşımın kapanması olasılığı tamamen ortadan kaldırılırken, yapılan bu tünel uzunluğu bakımında ülkemizdeki en uzun tüneller sıralamasında da kendisine yer edinmiş oldu. DSİ Çoruh Projeleri Bölge Müdürlüğü tarafından barajlar nedeniyle inşa edilen Artvin’deki en uzun tünel olma özelliğine sahip bulunan Zeytinlik-Oruçlu tünelinin ulaşıma açılması ile birlikte Artvin-Erzurum karayolu güzergâhında ulaşım konforunda ve kalitesinde bir artış sağlanmış oldu. İki şeritli tek tüp tünel olarak inşa edilen tünelin genişliği 8 metre olurken, tünel içerisinde gerekli güvenlik önlemleri alındığı ve araçların tünelin içerisinde durabilmeleri için gerekli ceplerinde karşılıklı olarak tünel içerisinde açılmış olduğu da dikkatlerden kaçmadı.

Yapımına bir süredir devam edilen Deriner Barajı göl kıyısında bulunan Artvin-Erzurum Karayolu üzerinde 16.kilometrede Zeytinlik-Oruçlu arasına inşa edilen 2 Bin 277 metre uzunluğundaki Zeytinlik-Oruçlu Tüneli inşaatı tamamlanarak ışıklandırması ve asfalt kaplaması yapıldıktan sonra ulaşıma açıldı. Karayolları standartlarına uygun bir şekilde 8 metre eninde inşa edilerek ulaşıma açılan Zeytinlik-Oruçlu tüneli ülkemizde inşa edilmiş ve edilmekte olan en uzun tüneller sıralamasında da 20.sırada yer aldı. Artvin-Erzurum karayolu ağının birkaç kilometre kısalmasına ve ulaşımın daha da rahatlamasına neden olan bu tünelin tamamlanması ile birlikte bu karayolunun Zeytinlik-Oruçlu Köyleri arasındaki bölümünde sık sık gerçekleşen heyelanların ardından meydana gelen yol kapanmalarının da önüne geçilmiş olacak.

Ülkemizin En Uzun 20’inci, İlimizin İkinci En Uzun Tüneli 2’inci Tüneli

DSİ Çoruh Projeleri Işıklandırma, asfaltlama, giriş ve çıkış güzergah düzenlemelerinin ardından kontrollü bir şekilde ulaşıma açılan Zeytinlik-Oruçlu Tüneli’nin uzunluğu itibariyle ülke çapında adını duyurmaya namzet bir tünel olma konumunda. Ülkemizin karayolları ağı güzergahında yapılmış ve yapılmakta olan en uzun tüneller sıralamasında kendisine 2.277 metre uzunluğu ile 20’inci sırada yer bulan Zeytinlik-Oruçlu Tüneli, ilimiz sınırları içerisinde inşası tamamlanmış 5 Bin 228 Metre uzunluğundaki Cankurtaran Tüneli’nin ardından inşa edilen ikinci en uzun tüneli olmuş oldu. DSİ Çoruh Projeleri 26.Bölge Müdürlüğü tarafından baraj ve hes inşaatları ardından yapılan en uzun tüneli olma özelliğine sahip bulunan Zeytinlik-Oruçlu Tüneli’nin ışıklandırma, aydınlatma, havalandırma, güvenlik cepleri ve giriş çıkış güzergah düzenleme işlemleri tamamlanarak ulaşıma açılması ile birlikte tüneller şehri Artvin’deki tüneller sayısına bir yenisi daha eklenmiş oldu.

İki şeritli tek tüp tünel olarak inşa edilen Zeytinlik-Oruçlu tünelinin genişliği 8 metre olurken, tünel içerisinde gerekli güvenlik önlemleri alındığı ve araçların tünelin içerisinde durabilmeleri için gerekli ceplerinde karşılıklı olarak tünel içerisinde açılmış olduğu da dikkatlerden kaçmadı.

Tüneli kullanan vatandaşlar tünelin giriş ve çıkış güzergahlarında görüş mesafelerinin uzunluğu, tünelin içerisinde görüş açısından bir sorunun yaşanmaması bakımından beğendiklerini belirterek şuanlık normal asfalt kaplaması gerçekleştirilen tünelin ileride sıcak asfalt kaplamasının yapılması ile birlikte son derece modern bir tünel haline geleceğini savundu.


Anahtar Kelimeler:
artvinli
5.08.2019 10:35:48
sayın editör en uzun tünel değil uzun tüneller arasında yer alıyor 14 kiometre uzunluğunda türkiyede tünel var attığın başlık yanlış

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı