En iyi Çay demledi.300 kilo kuru çay hakketti.

Rize Belediyesi'nin organize ettiği 6. Çay ve Yaz Spor Şenlikleri kapsamında Rize Ticaret Borsası'yla ortaklaşa düzenlenen 'Çay Demleme ve Sunum' yarışması yapıldı.

YÖREDEN HABER 18.08.2014 07:56:31 26 0
En iyi Çay demledi.300 kilo kuru çay hakketti.
Rize Sahil Parkı'nda düzenlenen yarışmaya, 11 ilçeden yaklaşık 120 kişinin katıldığı ön elemeler sonrası finale kalan 9 kişi katıldı.

Finale kalan yarışmacıların çay demleme ve çayı sunumlarındaki marifetlerinin sergilendiği yarışmada kişi başı 500 gram çay ve su verildi. Yarışmacılar kendi yöntemleriyle çaylarını hazırlayarak jüri üyelerine sundu.

Çayın dem rengine, tadına, servis öncesi hazırlığına ve sunumunu değerlendiren jüri üyeleri, en iyi çay demleyen yarışmacıyı belirledi.
Yarışmada Necmi Kavalcı birinciliği, Nureyla Gezmiş ikinciliği, Mustafa Furtuna ise üçüncülüğü elde etti. Birinci olan yarışmacıya Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ödülü olan 300 kilogram kuru çay hediyesini temsili çek olarak kendisine takdim etti. İkinci olan yarışmacıya Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan 150 kilogram kuru çay hediyesini, üçüncü olan yarışmacıya ise ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Pınarbaş ödülü olan 50 kilogram kuru çay çekini temsili olarak takdim etti.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 'Çay Demleme Yarışması bölgemizin geçim kaynağı olan çayımızın tanıtımına çok faydasının olacağına inandığım bir yarışmadır. Bu yarışmayı önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası bazda düzenlemeyi düşünüyoruz. Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan'a ve ÇAYKUR Genel Müdür'ü İmdat Sütlüoğlu beyefendiye de Türk Çayı'na katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ise yaptığı açıklamada, 'Çay Demleme Yarışması'nın nasıl yapılacağını insanlar çok merak ediyordu. Dünya'da buna benzer yarışmaların nasıl yapıldığını araştırarak, bu yarışmaların özlerinden hareket ederek böyle bir sonuç elde ettik' ifadelerine yer verdi.
 





Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI