Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Androloji Ünitesi Kuruldu

Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Androloji Ünitesi Kuruldu

YÖREDEN HABER 9.08.2018 09:36:29 28 0
Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Androloji Ünitesi Kuruldu

RİZE-RTEÜ Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ülkemiz ve bölgemizde önemli bir sorun olan kısırlık ile ilgili vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek ve bu noktadaki sıkıntılara çare olabilmek adına androloji merkezi kuruldu.

Merkezin açılışına Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR, RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan TÜRÜT, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer ŞATIROĞLU, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gökhan DEMİRAL ile merkezde çalışan personel ve hastane personeli katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Üroloji Anabilim Dalı başkanı Doç. Dr. Hakkı UZUN, “Androloji ünitesinde kısırlık sorunu yaşayan erkek ve kadınlar araştırılmaktadır. Ayrıca erkekler yaşlandıkça testosteron denilen erkeklik hormonunda azalma meydana gelebilmekte ve kalp krizinden felce ve kemik erimesine kadar birçok hastalık oluşmaktadır. Kurduğumuz bu ünitede bu hastaları da tedavi etmekteyiz. Laboratuvarımızda sperm incelemesi ve aşılama dünya standartlarında başarıyla uygulanmaktadır. Kısa bir süre önce açılmasına rağmen daha önce başka merkezlere başvurup sonuç alamamış hastalarımız aşılama işlemi ile gebelik sevinci yaşamıştır. Ünitemize gelen hastalara yeterince zaman ayırabilmek ve onlarla yeterince ilgilenebilmek için Androloji ünitesinde ayrı bir poliklinik açılmış olup diğer polikliniklerden farklı olarak hizmet vermektedir. Bu merkezin açılmasında büyük destekleri olan Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hasan TÜRÜT ile Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’a gerçekten çok teşekkür ederim.” dedi.

Başhekim Prof. Dr. Hasan TÜRÜT ise “Yaklaşık 1 yıl önce bu fikir üzerinde çalışmalara başladık. Bilindiği gibi hastanemizde ciddi fiziki mekân sıkıntısı mevcut, buna rağmen bu merkeze uygun bir konumlandırma yaptık. Sağlık Bakanlığımızın ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğünün büyük destekleri sonucu gerekli modern ve üst düzey cihaz ve ekipmanı kısa sürede hastanemize kazandırdık. Merkezde görevli olan uzman Rektörlüğümüz tarafından alındı ve İstanbul’da eğitime gönderildi. Sonuçta bölgemizde belki de örneği olmayan çok üst düzey bir merkez halkımızın hizmetine sunulmuş oldu. Hastane olarak hedefimiz bize isimlerini vererek her an motivasyon kaynağı olarak gördüğümüz Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ismine layık olabilmek, Rize ve bölgeye 3. basamak sağlık hizmeti sunabilmektir. Bu noktada emek veren Üroloji Anabilim Dalındaki hocalara, burada fedakârca çalışan personele, merkezin dizaynında emek veren hastane yönetimindeki çalışma arkadaşlarıma ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’a çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Merkezin açılışında Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN da bir konuşma gerçekleştirdi. Rektör Karaman , son yıllarda çeşitli sebeplerle kısırlık konusunun arttığını, bu anlamda bu merkezin hem ilimiz hem de bölgemizin için çok önemli bir ihtiyacı giderdiğini, çocuğu olmayan aileler için umut olduğunu belirtti. Tıp Fakültemiz ile Eğitim ve Araştırma Hastanesinin; Üniversitemiz, ilimiz ve bölgemiz için çok önemli olduğunu ifade eden Rektör, Rektörlük olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Tıp Fakültemiz ile Eğitim ve Araştırma Hastanesine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti. Karaman ayrıca merkezin bu noktaya gelmesinde ve açılışında büyük emek ve destekleri olan Başhekim Prof. Dr. Hasan TÜRÜT ile Üroloji Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Basın-Yayın, Enformasyon ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI