Eğitim düzenlendi

Rize Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından, Avrupa Birliği, Dış İlişkiler Bürosu ve Proje Koordinasyon Merkezi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile kamu çalışanlarına yönelik ‘Proje Döngüsü Yönetim

YÖREDEN HABER 31.10.2017 13:47:40 11 0
Eğitim düzenlendi
Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitime ilçe Kaymakamlık temsilcileri ve kamu kurum kuruluşu temsilcilerinden oluşan 35 kişilik bir grup katıldı.

Program açılışında, Rize İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür V. ve Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Esra Alemdaroğlu katılımcılara Rize Valiliği AB, Dış İlişkiler Bürosu ve Proje Koordinasyon Merkezi çalışmaları, yapılanması, faaliyet planı ve ilçelerde kurulması planlanan proje ofisleri hakkında bilgi verdi.

DOKA uzman ve eğitmeni Burhan Yazıcı tarafından verilen ve interaktif olarak hem teorik hem uygulama bölümleriyle gerçekleşen eğitimde; katılımcılar proje kavramını içeriğini, nasıl hazırlandığını ve yürütüldüğü konularında bilgiler aldılar. Hazırladıkları sunumlarla proje fikirlerini geliştirmeyi ve projelendirmeyi örnekler üzerinden çalışarak öğrenme fırsatı buldular. Eğitim programda ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Dış İlişkiler Bürosu Erasmus Koordinatörü Uzman Ozan SELCİK tarafından ‘Erasmus+ ve AB Mali Yardım Programları’ konusunda bilgilendirme yapıldı. Eğitim sonunda Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen tarafından katılımcılara belgeleri takdim edildi.

Rize İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini gerçekleştiren Avrupa Birliği, Dış İlişkiler Bürosu ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından eğitim programlarının devam edeceği bildirildi. Eğitimlerin Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik olarak da planlanacağı belirtildi. Düzenlenen eğitimlerle Valilik himayesinde kurulan ildeki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı Proje Koordinasyon Merkezi’nin il genelinde çalışmalar yürütebilmesi amacıyla, İlçe Proje Ofisleri’nin oluşturulması ve il genelinde hazırlanacak projeler ve yürütülecek projelerde koordinasyon ve işbirliğinin arttırılması hedeflenmektedir. 
Rize Valiliği


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı