Dünyanın en büyük uçakları inip kalkacak

Karal 'Dünyanın en büyük uçaklarının rahatlıkla inip kalkabileceği bir havalimanı olacak' şeklinde konuştu.

YÖREDEN HABER 30.05.2014 22:21:47 17 2
Dünyanın en büyük uçakları inip kalkacak
Rize Milletvekili Hasan Karal, deniz dolgusu üzerinde yapımı planlanan Rize-Artvin Havalimanı projesi için ÇED sürecinin devam ettiğini söyledi. Karal, havalimanı yapılacak alanın helikopterle de havadan incelendiğini ve en uygun yer için karar kılındığını kaydetti.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, deniz dolgusu üzerine yapımı planlanan Rize-Artvin havalimanı projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin devam ettiğini söyledi. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ekiplerinin, daha önce teknik ekiplerce belirlenen havalimanı yapılabilecek alanları helikopterle havadan incelediğini belirterek, en uygun yerde karar kılındığını söyledi.

Karal, teknik ekiplerin yaptıkları incelemede Rize kara sahasında havaalanı yapılamayacağı kararına varıldığını belirterek, “Deniz derinliğinden, uçakların iniş kalkışında engel teşkil etmeyecek dağ veya tepe durumuna, rüzgar ölçümlerinden, derelerden meydana gelebilecek sel ve heyelan tehlikelerine varıncaya kadar her türlü teknik araştırma yapıldı. Rize-Artvin havalimanı yedi aylık fizibilite çalışmaları tamamlandı ve teknik olarak Çayeli-Pazar arasında deniz dolgusu ile yapılabileceği kararlaştırıldı. Havalimanı için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı. Dünyanın en büyük uçaklarının rahatlıkla inip kalkabileceği bir havalimanı olacak' şeklinde konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
Atakan
31.05.2014 19:32:34
en uygun yer cayeli-melyat arasi en uygun yer sakin kizkulesinin batisi demeyin.hava alanina asla karsi degilliz ama insanlarin sosyal yasamlarina da en az zarar verbilcek bir yer olmali bir tarafi yaparken diger tarafi yikmiyalim.melyat tarafinda deniz derinligi daha az dolayisiyle daha az masraf,zaten deniz dolgusu var sivrikale ve yesilkoy koyu onu sahilde deniz dolgusunun olmadigi tek yer orasinida doldurmayin. yazik tutturdunuz deniz doldurulacak diye deniz doldurularak sahil yolu ve hava alani dunyanin hangi uygar ulkesinde yapiliyor.hani hamidiyede yapilacakti ,dag tepe engelinin oladigi daha uygun oldugu nu anlamak icin allame olmaga da gerek yok insanlari kandiriyorsunuz.ama hamidiye bolgesine birileri size hava alani yaptirmadi.gucunuz kizkulesinin batisina kesti anlasilan.ama kizkulesinin tarihi gucu kendisini koruyacaktir.

Özcan Mafratoğlu
31.05.2014 23:17:51
Hayrli uğur lu olsun bölgemize

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI