DÜNYA'DA ÜZERİNE KAR DÜŞEN TEK ÇAY BİZDE

Çaykur, organik çayla BioFach 2014’de…

YÖREDEN HABER 16.02.2014 15:00:50 20 0
DÜNYA

 

Fuara katılan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu; “Pestisit yani kimyasal gübre varsa bir ürünün organik olması mümkün değil. Bizim çayımız dünya üzerinde kar düşen, haşere barındırmayan tek çaydır” dedi.

 Türkiye’nin çayını dünyaya tanıtmak için çalışmalarına devam eden Çaykur, Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenen ve dünyanın en büyük organik fuarlarından biri olan BioFach 2014’te organik çaylarını ziyaretçilerle buluşturdu.

 Çaykur’un siyah ve yeşil organik çaylarını tanıttığı fuarda konuşan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, fuara katılan ziyaretçi sayısında her geçen sene artış olduğunu belirterek; Organik ürünler artık yükselen bir trend. Tüketiciler ağırlıklı olarak sağlıklı ve organik ürünlere yönelmeye başladı. Türkiye ise yurt dışında kendini çok iyi tanıtarak organik dünyasında önemli bir aktör oldu” dedi.

 Türkiye'nin dünyanın en büyük 5. çay üreticisi olmasına rağmen yurt dışına daha yeni yeni açılmaya başladığını ifade eden Sütlüoğlu, “Tüketicilerden gelen taleple organik pazar hızla büyüyor. Bu nedenle de pazara çay yetiştirmek önemli bir problem. Çünkü Türkiye dışındaki bütün dünya ülkelerinin organik üretim kapasitesi çok sınırlı. Türkiye dışında çay üreten pek çok ülkede haşereden dolayı çok yoğun haşere zehiri (pestisit) kullanılıyor. Pestisit yani kimyasal gübre varsa bir ürünün organik olması mümkün değil. Bizim çayımız dünyada üzerine kar düşen ve haşere barındırmayan tek çaydır. Dünyanın en kuzey iklim kuşağında çay yetiştiriyoruz, bu nedenle de haşere yok. 1 gram bile pestisit kullanmıyoruz. Çayımızın tamamı organik. Dünyanın organik ihtiyacını da ancak Türkiye karşılayabilir' dedi.

 12 - 15 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenen fuarda Çaykur, hem ziyaretçiler hem de fuara katılan firmalar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Çaykur, BioFach 2014 furndan sonra 23 -27 Şubat tarihleri arasında Dubai'de düzenlenecek olan Food fuarına katılacak.

  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı