DÜNYA OVİT’İ KONUŞACAK

İkizdere’nin 2640 metre rakımdaki Ovit Yaylası’nda 1-3 Ağustos tarihleri arasında 17.’si düzenlenecek olan Ovit Yayla Şenlikleri için her şey hazır.

YÖREDEN HABER 1.08.2014 18:54:41 31 0
DÜNYA OVİT’İ KONUŞACAK
1-3 Ağustos günlerinde gün devam edecek şenlik de Sütlaç Rekor denemesi yapılacak. Türk mutfağının tatlısı olarak bilinen ancak 303 kilo 74 gram ile 2010 yılında Yunanistan’ın elinde bulunan Sütlaç rekoru 1,5 ton yapılarak Türkiye’ye geçmiş olacak. İstanbul’da özel olarak imal edilerek Ovit Dağına kamyonla taşınan 2.63 santimetre çapında 65 santimetre derinliğindeki dev kazanda Yunanistan’ın 2010 yılında ki sütlaç rekoru tarihe karışacak.

Karadenizliler Yunanistan tarafından kullanılan en büyük Sütlaç Unvanını yapacağı rekor denemeyle böylelikle Ovit Dağında ile geri alacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Ekşioğlu Vakfı organizatörü Necati Selvitop, “ Yunanistan 303 kilo 74 gramla sütlacı elimizden alarak Guınnes Rekorlar Kitabına girdi. Guınnes Rekorlar Kitabı yetkilileri Ovit Yaylasında yapılacak bir rekor denemesi Karadeniz lezzetleri ile yapılmalı dedi. Bizlerde Karadeniz’in en meşhur tatlısı olan sütlaçla rekor kırma denemesi yapacağız ve böylece bu rekoru Yunanistan’ın elinden alacağız. Sütlaç, rekorun Ovit yaylasında Türkiye’nin eline geçmesi ile tarihi bir anlam kazanmış olacağız” dedi.

Tünelden Sonra Rekor Kayıt Altına Alınacak

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, Ovit Yayla Şenliklerini bu yıl uluslararası boyuta taşıdıklarını belirterek, “Ekşioğlu ailesinin olan Ovit Yaylası’nı yerli ve yabancı turistlere açmak istiyoruz. Ayrıca Guınnes Rekor danışmanı Aydın Türkgücü ile Prof. Dr. Orhan Kural, Ovit Yaylası’nda hazır olacak. 3 Ağustos pazar günü ise Karadeniz’i en meşhur tatlısı olan sütlaç rekor denemesi kayıt altına alınacak” diye konuştu. Şenliklerde birçok mahalli sanatçı 3 gün boyunca konser verecek.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı