DOKAP Bölge kalkınması ile ilgili Çalıştay düzenledi

DOKAP Başkanlığı ve TUSSİDE işbirliği ile gerçekleştirilen “Bölgesi Tarımsal Araştırmalar Projesi Tanıtım Toplantısı ve Çalıştayı, Giresun’da gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 14.01.2017 15:03:02 51 0
DOKAP Bölge kalkınması ile ilgili Çalıştay düzenledi
HABER: B.ALİ KAVALCI
 
Toplantıya DOKAP Bölgesi üniversite akademisyenleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlükleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürlükleri, Orman Bölge Müdürlükleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsası, Bölge Kalkınma İdareleri, araştırma enstitüleri, kalkınma ajansları, valilik, belediye yetkilileri ve birçok sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

DOKAP BKİ Başkanı Sayın Ekrem YÜCE’nin açılış konuşmasını yaptığı toplantıda “DOKAP Eylem Planı ile her ne kadar bölgenin ticaret ve turizm merkezi haline dönüştürülmesi vizyon olarak benimsenmiş ise de, tarım sektörüne ilişkin 2014-2018 döneminde gerçekleştirilmesi öngörülen çok sayıda faaliyete Eylem Planımızda yer verildiğini belirtmiştir. Söz konusu araştırma projeleri kapsamında ise, altprojeler olarak “DOKAP Bölgesi Organik Tarım Havzalarının Belirlenmesi Araştırma Alt Projesi” ile “DOKAP Bölgesi Tarımsal Üretim ve Tarımsal Sanayi Yatırım Potansiyeli Araştırma Alt Projesi” uygulamaya konulmuştur, Tarımsal Araştırmalar Projemizin ile DOKAP Bölgesinde tarım sektöründe katma değer artışı gelişimi için hangi tedbirlerin alınması gerektiği ayrıntılı bir şekilde ortaya konulacak, bu amaçla atılması gerekli adımlar belirlenecektir.

Projemiz tamamlandığında ise proje çıktılarının sahaya yansıtılmasının DOKAP Eylem Planı ile belirlemiş olduğumuz hedeflere ulaşılmasına önemli katkı sağlayacağı düşüncesindeyim” şeklinde konuştu. Diğer konuşmacılarında söz aldığı çalıştayda daha sonra ikili gruplar halinde öncelikli eylem ve projelerin belirlenmesine yönelik mevcut durum çalışması yapıldı.

Kapanış konuşmasını yapan DOKAP BKİ Başkanı Sayın Ekrem YÜCE katılımcılara projenin altlıklarının belirlenmesinde sağladıkları katkılardan dolayı teşekkürlerini sunmasının ardından ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diledi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı