DOKA 141. Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) 141. Yönetim Kurulu Toplantısı Artvin'de Rize Valisi Kemal Çeber Başkanlığında gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 19.06.2021 09:59:27 25 0
DOKA 141. Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) 141. Yönetim Kurulu Toplantısı Artvin'de Rize Valisi Kemal Çeber Başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Çeber Başkanlığında şehir merkezdeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, Doğu Karadeniz Bölgesi katı atık depolama ve bertaraf, tarihi ve kültürel değerlerin turizme kazandırılması konuları görüşüldü.

Vali Çeber, toplantının Doğu Karadeniz'in en güzel illerinden biri olan Artvin'de yapılmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Salgın ve bazı nedenler dolayısıyla toplantının biraz gecikmeli yapıldığını belirten Vali Çeber, alınacak kararların bölge için hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

Vali Çeber, toplantının açılış konuşmasında pandemi ve bazı nedenlerden ötürü toplantının biraz gecikmeli yapıldığını belirterek alınacak kararların bölge için hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

Vali Çeber konuşmasının devamında, 'Toplantıda, bölgemizdeki katı atık yönetimi çalışmalarının dünyadaki ve ülkemizdeki iyi uygulama örnekleriyle değerlendirilerek bu anlamda bölgemizde daha etkin verimli ve modern bir katı atık yönetimi kurulmasına yönelik öneriler üzerine çalışacağız. Bölgemizdeki tarihi ve kültürel değerlerin turizme kazandırılması, kültür turizm notalarının ortaya çıkarılmasına yönelik hazırlanan, 'Tarihi Kültür Rotaları Hayat Buluyor' adıyla uygulamaya koyulması planlanan güdümlü proje önerisini de görüşeceğiz.' İfadelerine yer verdi.

Vali Kemal Çeber Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Giresun Valisi Enver Ünlü, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ve diğer ilgililer katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı