DOĞU’NUN KARADENİZ’E AÇILAN KAPISI OVİT TÜNELİNDE SONA YAKLAŞILIYOR‏

14,3 kilometrelik tünel uzunluğuyla, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise en uzun ikinci çift tüp tüneli Ovit Tünelinde çalışmaların bütün hızıyla sürdüğünü anlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Lütfi

YÖREDEN HABER 11.09.2014 09:50:57 44 0
DOĞU’NUN KARADENİZ’E AÇILAN KAPISI OVİT TÜNELİNDE SONA YAKLAŞILIYOR‏
RİZE-Hamza YENİLMEZ
Hem Doğu Karadeniz’in, hem de Doğu ve Güney Doğu Anadolu’nun turizm, sanayi ve ticaretinin gelişmesinde önemli rol oynayacak olan Ovit Tüneli’nin bir an önce tamamlanması için çok yoğun bir şekilde çalışıldığını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, başlangıçtan bu güne kadar her iki tüpte (dört aynada), toplamda 11 bin 700 metrelik bölümünün tamamlandığını açıkladı.

Bakan Elvan, 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı’nda yapılan tünel projesinin 600 milyon liraya mal olacağını ve 2016 yılına kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Bakan Elvan, ‘’Kaçkar dağlarının çetin kış şartlarında yılın 4-5 ayında yol trafiğe kapanıyor. Ovit Tüneli’nin hizmete girmesiyle birlikte bu ulaşım güzergahını sürekli kullanılabilir hale getireceğiz. Bugün 250 km olan Rize-Erzurum karayolu, tünel tamamlandığında 200 km’ye düşecek. Erzurum Rize’ye komşu idi, tünelden sonra hepten yakınlaşacak, adeta kapı komşusu olacak’’ dedi.

Ovit tünelinin açılmasıyla birlikte Karadeniz’de üretilenler çok daha kolay bir şekilde Akdeniz’e hatta dünyaya açılacağını ifade eden Elvan, ‘’Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu insanı rahatlıkla Karadeniz’e ulaşacak, her iki bölgenin turizmi ve ekonomisi canlanacak’’ şeklinde konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI