Doğa severler vatandaşları duyarlı olmaya çağırdılar

Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (Dokadak) 2014 yılı faaliyet programı gereği, doğa-sever gezginleri pazar günleri bölgemizin doğa güzelliklerini tanıtmak, doğa ve çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla gezi programla

YÖREDEN HABER 12.05.2014 12:59:44 21 0
Doğa severler vatandaşları duyarlı olmaya çağırdılar
Leyla taşkın
Dokadak yönetim kurulu üyesi
Gezi sezonu açıldı.Dağcılar yollara düştü.Bu hafta DOKADAK grubu gezi düzenledi.Yönetim kurulu üyesi Leyla Taşkın bir yandan doyulmaz manzaraları görüntülemeye çalışırken,diğer yandan ise istemediği halde görüntülemek zorunda kaldığı manzaraları da objektifi ile en azından uyarı olur diyerek sergiledi.Taşkın yaptığı açıklamalarda 'Mayıs ayları ile birlikte karların erimesiyle oluşan su yoğunluğunun en yüksek olduğu dönemlerde şelalelerden akan su miktarının en coşkun dönemi olması nedeniyle görsel açıdan çok güzel görünümler olmaktadır.
 
 Bu nedenle Mayıs aylarında bölgemiz deki şelalelere gezilerle başlamayı tercih ediyoruz. Biz doğa kulübü olarak bu hafta 11.05.2014 tarihinde Pazar günü 23 kişilik bir grupla önce Çamlıhemşin Palovit şelalesine yaklaşık 2 km’lik bir yürüyüş gerçekleştirdik.
 
 Konuklarımız bol bol fotoğraf çekerek güzellikleri fotoğraflama imkânı buldular.
 
Daha sonra yine Çamlıhemşin Ayder yolu üzerinde Tar şelalesine takriben 2 km’lik yol kat ettik.
Burada hem yemek,hem de fotoğraf molası verdik.

Bundan sonra Ayder yaylasına giderek Gelin Tülü Şelalesi ve şenlik alanları gezilip program sonlandırdık.

Tar Şelalesine çıkarken takriben 1. Km’lik kısmında ilk mola verme yerlerinde büyük boy çöp poşetlerinin içine konulmuş 8- 10 adet çöp poşetleri yabani hayvanların parçalaması sonucu yerlere dağıtılmış ve çevreye kötü bir görünüm bırakmıştır.

Bu görüntü biz doğaseverleri üzmüştür.

Bizden başka birkaç grubun da geldiğini ve bu kötü görüntüyü onlarında şahit olduğunu gördük.

Özellikle sezonun açılmaya başlamasıyla buralara gelmeye başlayan doğaseverler için hiç iyi bir görüntü olmamıştır. Umarız yetkililer tarafından gerekli hassasiyet gösterilip temizlenir ve bir daha böyle bir manzara ile karşılaşmayız' dedi.
 
    

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı