DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR 12.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİMİ

DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR 12.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİMİ

YÖREDEN HABER 6.05.2019 10:26:05 28 0
DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR 12.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETİÇİ EĞİTİMİ

Hayati Akbaş

RİZE--Doğa Koruma Ve Milli Parklar 12.Bölge Müdürlüğünce “Biyokaçakçılık, Av Koruma ve Milli Parklar Kanunu” konularında Hizmetiçi Eğitim Semineri düzenlendi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bulut’ta iştirak etti. Tarım ve Orman Bakanlığı/Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü/ 12. Bölge Müdürlüğünce 2-3 Mayıs 2019 tarihlerinde Bölge Müdürlüğümüze bağlı Kaçkar Dağ. MP Müdürlüğü ile Rize, Artvin, Trabzon, Gümüşhane ve Giresun Trabzon Şube Müdürlüklerinden katılan personelimize “Biyokaçakçılık, Av Koruma ve Milli Parklar Kanunu” konularında bir ‘Hizmetiçi Eğitim Semineri ‘ düzenlendi.

Düzenlenen Hizmetiçi Eğitim Seminerine, Bölgemizde bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bulut, Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Karaca ve 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta ile Bölge Müdür Yardımcıları Cüneyt Aloğlu, Murat Kefelioğlu ve Rize Orman İşletme Müdürü Abdi Ekşi de katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta, seminerin düzenlenme amacının “Şube Müdürlüklerimizde çalışan personelimizle birlikte olmak, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve açmazlarda Genel Müdürlüğümüz ile Şube Müdürlüklerimiz arasında bir denge oluşturma adına yeknesaklık sağlamak, mesleki gelişime katkı sunmak ve özellikle korumada oluşan güçlükleri görüş alış-verişinde bulunarak bir bütün halinde gidermek olduğunu” söyleyerek bu seminerin ‘hayırlı’ olmasını diledi.

Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Karaca, personelin karşılaştığı sorunların yanı sıra Genel Müdürlüğümüzün bütçe/taslak bütçe programları hakkında bilgiler aktardı.

Daha sonra konuşma yapan Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bulut, Kurucu Bölge Müdürü olarak “ilk göz ağrım” diye nitelendirdiği 12. Bölge Müdürlüğünde bulunup böyle bir seminere katılmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek “Korunan alanları ve kaynak değerleriyle Doğu Karadeniz Bölgesinin ehemmiyetine vurgu yaptı. Bu bölgede yapılan çalışmalarımızla hem kaynak değerlerimizi korumada ve hem de doğa turizmine ciddi anlamda katkı sunduklarını ve tertip edilen bu seminerin daha kaliteli ve iyi bir hizmet sunma adına faydası ve önemini” belirtip, seminerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Rize Ridos Otelde düzenlenen seminerde açılış konuşmalarının ardından, Bölge Müdürlüğümüzde görev yapan 110 katılımcıya, 12. Bölge Müdürlüğümüzdeki her Şube Müdürlüğü kendi dalında yaptığı sunumlar eşliğinde ayrıntılı bilgiler aktarıldı. Verilen eğitim programı kapsamında şu konular işlendi:

“Rahime Ustabaş / Yatırım bütçeleri teklifi ve takipleri, Nuriye Yıldız/Protokol ve Görgü Kuralları, Aysel Ocak/4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu, Yunus Aydemir/Envanter Nasıl Yapılır ve Envanterde dikkat edilmesi gereken hususlar, Murat Can/Av Koruma Memurluğu Kavramı, Av Korumada Dikkat Edilecek Hususlar, Meriç Pınarbaşı (Kalkandere Cumhuriyet Başsavcısı)/ Tutanak Tanzimi, M. Kemal Yazar/ Biyokaçakçılık, suç zabıtları ve adli takibat, Gökhan Ergin/5199 sayılı kanun, Ayşenur Yaşar Şavşatlı/ M2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu ve Korunan Alanlarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, Fatih Albayrak/ Av Turizmi Uygulama Yönetmeliği.”


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI