Derebaşı virajları “Dünyanın en tehlikeli yolu”

Derebaşı virajları “Dünyanın en tehlikeli yolu”

YÖREDEN HABER 12.06.2019 10:00:24 100 0
Derebaşı virajları “Dünyanın en tehlikeli yolu”

Kaçkar53.com

Çaykara’daki Dere başı virajları dünyaca ünlü tehlikeli yolları araştıranlar tarafından dünyanın en tehlikeli yolu seçiliyor.

Derebaşı virajları olarak bilinen ve Karaçam’da bulunan Of-Çaykara da “Ölüm yolu” olarak nitelendirilen yol,Bolivya’daki yoldan daha tehlikeli olduğu söyleniyor.

Yolun 106 kilometre uzunluğunda olduğu ve 29 keskin virajdan oluştuğu belirtiliyor.

2 bin 35 metre yüksekliğindeki Soğanlı Dağı eteklerinde yer aldığı dile getirilen yolun zor bir güzergah olduğu “Bazı virajları tek seferde dönülemediği, yol 1916 yılında Rus askerleri tarafından yapıldığı dile getiriliyor.

En tehlikeli bölümünün Derebaşı tesislerinin bulunduğu yer olduğu, bu bölümün de genelde kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğu dile getirilen yolun tehlike sıralamasında Bolivya’daki yolu geçtiğini, bu yolun sadece turistik amaçlı kullanıldığını, lakin Derebaşı’ndaki yolun ise insanlar için önemli bir güzergah olduğu dile getiriliyor.

Derebaşı yolu için fotoğraf çekmek de ne kadar tehlikeli olduğunu ancak gidenler söylüyor.

Bu güzergahı gezen Doğa Fotoğrafçısı Rize-Pazarlı Engin Tavlı “Çaykara-Bayburt yolu üzerinde olup Çaykara sınırlarında bulunan ve trafiğe kapalı olan yolda yaya yürüyerek fotoğraf çekme şansı bulduk. Bu yolun dünyanın 4. diyeni, hatta 1.olduğunu söyleyenleri var. Bu yolun mazisi anlatılırken, yapılmasında Ruslar tarafından zorle çalıştırılan ve  yaşanan çileli günler aklımıza geliyor o dönemde zor koşullarda çalışmak zorunda kalanları burada rahmetle anıyorum. Bir kez dahi olsun bu yolu gelip görmek lazım” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı