DAMLA PROJESİ GÖNÜLLÜLERİ RİZE’DE

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan "Damla Projesi" kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden bir araya gelen 40 gönüllü üniversiteli genç Rize’de etkinlik ve faaliyetlerine başladı.

YÖREDEN HABER 26.10.2017 15:39:44 27 0
DAMLA PROJESİ GÖNÜLLÜLERİ RİZE’DE

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünün Koordinasyonunda, 21-29 Ekim 2017 tarihleri arasında Rize’de belirlenen program çerçevesinde faaliyetler de bulunacak gençler proje ve faaliyetler hakkında bilgi vermek için, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Hüseyin Karaman, Rize Müftülüğü, Rize Emniyet Müdürlüğü ve Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine ziyarette bulundular.

Damla projesi gönüllü gençleri daha sonra belirlenen program doğrultunda, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Onkoloji Hastanesine, Çayeli Rehabilitasyon Merkezine, Büyükköy İlköğretim Okulu ve Gündoğdu Kız Kur’an Kursuna ziyarette bulunarak yaptıkları etkinliklerle gönüllü faaliyetler gerçekleştirdiler.

Proje Koordinatörü Meltem OCAK yaptığı açıklamada, “ Damla Projesi 2014 yılında 80 gönüllü gencin katılımı ile Rize ve Şanlıurfa'dan başladı.  3 yıl sonra yine Rize’deyiz Amacımız projeye katılan gönüllü gençlerin din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan bir araya gelerek hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi, Türk kültürünü, birlik ve beraberliğini anlatılması ve unutulan değerleri hatırlatmak olduğunu söyledi.

Gönüllü Gençlerden Vidan Yıldız, Bizler 40 gönüllü genç olarak, Huzur evi ziyaretleri, köy okulu ziyaretleri, hastane ziyaretleri ve yaşlı bakım ve iyileştirme ziyaretleri gibi ziyaretler yapıyoruz. Burada çocuklarımızın ve yaşlılarımızın gönüllerine dokunmaya çalışıyoruz. Kısa bir zamanda olsa onlarla vakit geçirerek hoşça vakit geçirmelerini sağlıyoruz. İnsanların yüzündeki mutluluğu görmek güzel bir duygu. 5 gündür Rize’deyiz. Rize halkı çok sıcakkanlı ve bizleri de samimi bir şekilde karşıladılar. Farklı illerden gelen üniversiteli arkadaşlarımızda burada bulunmaktan dolayı gerçek anlamda mutlu oldular. Burada kaldığımız süre içerisinde Rize’nin tarihi ve kültürel yerlerini de gezerek burayı yöresel anlamda da tanımak istiyoruz Damla projesi ile gönüllere dokunuyoruz' dedi.

Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin ÇAKMAKÇI ve Gençlik Liderlerinde eşlik ettiği, Damla Projesi etkinlikleri belirlenen program çerçevesinde Rize Merkez ve İlçelerinde devam ederek 29 Ekim 2017 tarihinde sona erecek.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI