Dağ bisikleti ile İkizdere'yi dolaştı

Genç öğretmen dağ bisikletiyle tüm İkizdere’yi gezdi.

YÖREDEN HABER 25.08.2014 08:50:00 24 0
Dağ bisikleti ile İkizdere
Köyü, Gürdere’yi her yaz ziyaret eden ve çay kesiminde ailesine yardımcı olan Tamer Karadeniz, bu yıl bisikletiyle İkizdere’yi yeniden keşfe çıktı. Çay sezonun bitmesiyle bisikletini alıp yola koyulan Tamer öğretmen, Cevizlik köyünden Anzer’e, Tron vadisinden Çağrankaya yaylasına, Cimil’denOvit’e tüm yöreyi pedal çevirerek kat etti. Homeze yaylasına ilk gezisini de bisikletiyle yapan öğretmen, Rize’ye inmeyi de ihmal etmedi.

10 gün boyunca her gün ortalama 40 km mesafeyi gidip dönen Tamer öğretmen, seyahatini günübirlik seferlerle gerçekleştirdi.
Yağmur, çamur demeden yaptığı gezisinde en çok çocukluğunun da geçtiği Tron vadisinden etkilenen öğretmen, burada çocukluğunun izlerini sürdüğünü dile getirdi.
Seyahatini;
“İkizderem, içinde doğa olan her türlü sporun cenneti olduğu gibi, dağ bisikleti için de inanılmaz zengin bir kaynak. Her yeri apayrı muhteşem bir rota sunuyor.” sözleriyle özetleyen Tamer öğretmen:

“ Bu serüvenle 35 yıldır yaşadığım memleketimi yeniden keşfettim diyebilirim. Yaz tatilimi soranlara “bisikletimle cenneti gezdim” diyorum. Gerçekten de ben dağ bisikletimle cenneti gezdim. Tarifi zor güzellikler yaşadım. Zaman zaman çocukluğumun izini sürüyorum gibi bir hisse kapıldım. Tam köşeyi dönerken onunla karşılaşacakmışım gibi duygulandım. Belki bu yüzden hiç yorulmadım… Yağmura, çamura, zorluklara rağmen her anını keyifle geçirdim. Bazen sisler içinde gizem dolu oldu yolculuğum, bazen çiçeklerin süslediği bir cennetin içinden geçtim.” diyerek bu serüvenle beraberyaşadığı duygusal yolculuğu dile getirdi.
GÜRDERELİ ÇOCUKLAR DA SEVİNDİ BU İŞE!
Tamer öğretmenin bisikletiyle yöreyi gezmesi, Gürdereli çocukları da sevindirdi. Tamer öğretmenden etkilenen çocuklar, babalarına bisiklet aldırdı.
Tamer Karadeniz, yol arkadaşlığını yapan Eren Coşkun’dan da övgülerle bahsetti.
“ Benim için en büyük ödül, mahalle çocukların babalarına bisiklet aldırmaları oldu. Genç kardeşim Eren’in tüm zorlu parkurlara rağmen peşimi bırakmaması da gelecek nesiller için beni umutlandırdı. Eren, yolculuk boyunca büyük bir heyecanla bana eşlik etti. “
Yolculuğunu, sosyal ağlarda takipçileriyle de paylaşan Tamer öğretmen, amacının; bu alanda eşsiz bir potansiyele sahip olan İkizdere için farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.
“İkizderemizin dağ bisikleti için bir cennet olduğunu düşünüyorum. İkizderem keşfe hazır bekliyor. Dilerim, bu potansiyelinden herkesin haberi olur, gelecek yıllarda bu alanda etkinlikler, organizasyonlar yapılır.” dedi.
Haber: Yusuf Ziya KARAGÖZ
Fotoğraflar: Selim KARADENİZ



 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı