Cumhuriyet Mahallesinde Geleneksel Sabah Kahvaltısı

Geleneksel olarak Ramazan ve Kurban Bayramları namazından sonra düzenlenen Sabah kahvaltısı geniş bir katılımla bu yılda Cumhuriyet Mahallesinde gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 5.07.2016 08:44:32 510 0
Cumhuriyet Mahallesinde Geleneksel Sabah Kahvaltısı
Mücahid Uzun
 Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları namazından sonra  Cumhuriyet Mahallesi gençleri tarafından düzenlenen sabah kahvaltısı bu yılda ilki gerçekleştirdi.

Kahvaltıya Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa,Pazar İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney,Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Ekrem Kılıç,Pazar Vaazı Akif Köse,Ardeşen Vaazı İbrahim Canbazoğlu,Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Recep Ali Kösoğlu ve gençler katıldılar.

50 kişinin katıldığı kahvaltıda ilk konuşmayı Dernek adına Başkan Barış Hasanoğlu yaptı. Hasanoğlu ' Büyüklerimizden bize miras kalan ve 35 yıldır devam eden ve bu yılda düzenlenen bayram namazı sonrası kahvaltımıza katılan Pazar Belediye Başkanımız,Müftümüz,vaaz hocalarımız ve diğer katılımcılara teşekkür ediyorum' dedi.

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa 'öncelikle herkesin bayramlarını kutluyorum.Bugün çok değişik bir ortamdayız.Geçen seneki organizsyondan daha da kalabalık olduğunu görüyorum.Bizleri nazik davet eden dernek üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

Ekrem Kılıç ' güzel bir bayram sabahı yaşıyoruz.Mahallemizde böyle seçkin insanlarla birlikte olmak beni çok memnun etti.Gençlere çok teşekkür edyorum.Bu organzisyon için bizlerden ne destek isteniyorsa vermeye hazırız.Tekrar herkesin bayramını kutluyorum' dedi.

Müftü Düzgüney 'Özellikle gençlerin bu işi üstlenmesinden çok mutlu oldu.Bunlar unutulan geleneklerimiz idi.özellikle gençlerin yaşatmasına son derece sevindim.Benim Pazar'da ilk bayramım güzel geçen ramazandan sonra böyle bir etkinliğe katılmam da çok güzel oldu.Cenab-ı Hak bizi böyle güzel etkinliklerde buluşturdu.Mutlu olduk.Çok güzel bir ortam teşekkür ediyorum' dedi.

Şehitler Cami İmamı Yusuf Kambur 'Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.Belediye Başkanımıza,İlçe Müftümüze,değerli vaazlarımıza,hocalarımıza ve gençlerimizi kutluyorum.Bu organizasyona öncülük eden mahallemiz gençleri ile gurur duyuyorum.Bu organizasyonlar bayramın havasını toplumsal düzenin sağlanmasına katkıda bulunuyor.Birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor.Emeği geçenleri tebrik ediyorum.Hayırlı bayramlar diliyorum.

Ardeşen Vaaz hocası Canbazoğlu 'Önclikle islam aleminin bayramını tebrik ediyorum.İslam ümmetine hayırlara vesile olmasını diliyorum.Ve bu organizasyonu tertip edenlere teşekkür ediyorum.Hepsinden Allah razı olsun' dedi.

Daha sonra Pazar Vaazı Akif Köse yemek duası yaptı.








Kaçkar53.com paylaşan: abuzun
Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı